Ο Ψυχάρης χτυπάει ή… στηρίζει τον Τσίπρα;

Πού θα βγάλει αυτή η σχέση… πάθους, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια. Το βέβαιο είναι ότι, Σταύρος Ψυχάρης και Αλέξης Τσίπρας, αλλιώς ξεκίνησαν και αλλιώς συνεχίζουν, με τη σχέση τους να έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του “μοιραίου”. Έρωτα ή μίσους.

Το μεγάλο αφεντικό του Συγκροτήματος Λαμπράκη και ο Πρωθυπουργός, βρίσκονται σε ανοικτό πόλεμο τους τελευταίους μήνες. Το μεν “Βήμα της Κυριακής”, τα “Νέα”, και το ραδιόφωνο του “Βήματος”,

επιχειρούν διαρκείς βολές κατά της κυβέρνησης, το δε Μέγαρο Μαξίμου “δείχνει” τον ΔΟΛ ως το απόλυτο τρόπαιο στον πόλεμο με τη διαπλοκή.

Είναι και η εμπλοκή Ψυχάρη στο συστημικό Mega, που χειροτερεύει το κλίμα, με πλέον πρόσφατο επεισόδιο του σίριαλ τη δέσμευση των λογαριασμών του Σταύρου Ψυχάρη από τη Δικαιοσύνη, στον απόηχο των μεγάλων προβλημάτων του ΔΟΛ και του Τηλέτυπου.

Με το βασικό πρωτοσέλιδο του “Βήματος της Κυριακής”, ο Σταύρος Ψυχάρης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Έγραψε για την απόπειρα να εδραιωθεί στην Ελλάδα “καθεστώς Τσίπρα”, αφήνοντας δηλαδή σαφείς υπόνοιες για απόπειρα του σημερινού Μεγάρου Μαξίμου να εμπλακεί και στη Δικαιοσύνη.

Η αλήθεια είναι πάντοτε… υποκειμενική, και εξαρτάται από την οπτική γωνία από την οποία προσεγγίζει κάποιος την ανάγνωση μιας τρέχουσας κατάστασης. Πραγματικής ή… φαντασιακής. Το ερώτημα ωστόσο είναι: Με τη στάση την οποία κρατάει ο Σταύρος Ψυχάης, χτυπάει ή… στηρίζει κατά λάθος τον Αλέξη Τσίπρα;

Γιατί, ο ΔΟΛ έχει χάσει προ πολλού την αίγλη και την παραμεβατικότητά του στον δημόσιο βίο. Στη δε εποχή της απόλυτης έκρηξης των κοινωνικών μέσων και του διαδικτύου, όλοι οι παράγοντες του δημοσίου βίου είναι εκ των προτέρων δαιμονοποιημένοι. Ειδικά στην περίπτωση κατά την οποία έχουν ήδη συμπληρώσει πληθυντικές δεκαετίες στα “κοινά”.

Όπως δηλαδή συμβαίνει με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και τον Σταύρο Ψυχάρη. Μήπως θα έπρεπε να… ξανασκεφτούν τη στρατηγική τους; Γιατί, μάλλον προσφέρουν στον Αλέξη Τσίπρα ανάσες, αν όχι… άλλοθι, αντί να τον δυσκολεύουν.

The post Ο Ψυχάρης χτυπάει ή… στηρίζει τον Τσίπρα; appeared first on Υστερόγραφα | Η ανάλυση της Είδησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα