Ο προπαρασκευαστικός ρόλος της Όλγας για την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ

Η Όλγα Κεφαλογιάννη βρέθηκε χθες στην πρώτη γραμμή της επίσκεψης του Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα, καθώς σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους της στην κυβέρνηση που είχαν περισσότερο… τελετουργικό ρόλο, όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, με επίσημες επισκέψεις ξένων ηγετών, εκείνη είχε “απτή” συμμετοχή στη διαδικασία.

Η Υπουργός Τουρισμού υπέγραψε συμφωνία ενίσχυσης της τουριστικής συνεργασίας των δυο χωρών με τη Γαλλίδα

ομόλογό της, υπό το βλέμμα του Αντώνη Σαμαρά και του Φρανσουά Ολάντ, και όπως δήλωσε στη διακτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η σχετική προπαρασκευή είχε γίνει από τον περασμένο Δεκέμβριο κιόλας, όταν η ίδια είχε συναντηθεί στο Παρίσι με τη Γαλλίδα υπουργό Τουρισμού.

“Τότε συζητήσαμε για την ανάγκη να υπάρχει περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας στον πολύ κρίσιμο, και για τις δυο χώρες, τομέα του τουρισμού. Η Γαλλία είναι η Νο1 τουριστική χώρα στον κόσμο, έχει μια καταπληκτική οργάνωση στον τουρισμό της, και αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει και στην προσπάθεια που κάνουμε αυτή τη στιγμή για την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα σε ότι έχει να κάνει με τον τουρισμό.

Μιλήσαμε για τη συνεργασία μεταξύ του ΕΟΤ και του Γαλλικού Οργανισμού Τουρισμού και, βεβαίως, θέλουμε να ενισχύσουμε την κινητικότητα των Γάλλων προς την Ελλάδα και των Ελλήνων επισκεπτών προς τη Γαλλία, προσφέροντας τους καινούργια προϊόντα. Δηλαδή, ειδικές μορφές τουρισμού για τις οποίες, έχουμε δει ότι, ενδιαφέρονται πάρα πολύ οι Γάλλοι.Η συμφωνία αυτή θα έχει και συνέχεια και ήδη κανονίσαμε να βρεθούμε εκ νέου στο Παρίσι με εκπροσώπους από τον ιδιωτικό τομέα και των δύο χωρών γιατί πιστεύουμε ότι οι πολιτικοί πρέπει να διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να έλθει να κινηθεί ο ιδιωτικός τομέας προς όφελος της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας και της Ελλάδας και της Γαλλίας”, δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Keywords
Τυχαία Θέματα