Ο Ομπάμα ανακοίνωσε ότι προτείνει τον Τζακ Λου για ΥΠΟΙΚ (video)

Όπως αναμενόταν και είχε προαναγγελθεί, ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε και επίσημα απόψε από τον Λευκό Οίκο ότι προτείνει τον στενό σύμβουλό του, Τζακ Λου για το αξίωμα του Υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, διαδεχόμενος τον Τίμοθι Γκάιτνερ.

Ο νέος ΥΠΟΙΚ της υπερδύναμης και ο μέχρι σήμερα… ένοικος της θέσης του, εμφανίστηκαν στο πλευρό του Μπαράκ Ομπάμα, και άκουσαν αμφότεροι τον επαινετικό λόγο του Προέδρου των ΗΠΑ.

“Χάρη

στον Τίμοθι Γκάιτνερ, η αμερικανική οικονομία κατάφερε να αντέξει, και να επιστρέψει σε ρυθμούς ανάπτυξης, παρά την κρίση που περάσαμε. Όταν πριν λίγο καιρό θέλησε να αποχωρήσει, τον παρακάλεσα γονατιστός να παραμείνει. Ζήτησα και τη βοήθεια της οικογένειάς του, της γυναίκας του. Έμεινε, και έκανε μια εξαιρετική δουλειά, τα αποτελέσματα της οποίας βλέπουμε σήμερα. Καταλαβαίνω ότι ο Τιμ είναι έτοιμος να ξεκουραστεί. Λυπάμαι που τον χάνουμε από κοντά μας, ξέρω όμως ότι μάλλον δεν υπάρχει καλύτερος αντικαταστάτης του από τον Τζακ Λου. Τα έχει καταφέρει σε όποιον τομέα κι αν δοκιμάστηκε”, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τίμοθι Γκάιτνερ στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από την κυβέρνηση Ομπάμα μετά το 2008, για να ξεφύγουν οι ΗΠΑ από τη “μεγαλύτερη κρίση που ζήσαμε”, όπως σχολίασε με νόημα, ενώ ο Τζακ Λου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ομπάμα για την εμπιστοσύνη και τη φιλία του.

Στο τέλος της παρουσίασης, τον λόγο πήρε και πάλι ο Μπαράκ Ομπάμα, για να αστειευτεί σχετικά με την… περίεργη υπογραφή του Τζακ Λου, που από χθες έχει γίνει… θέμα στα αμερικανικά ΜΜΕ. “Δεν είχα προσέξει ποτέ την υπογραφή του Τζακ Λου. Χθες που την είδα στα ΜΜΕ… ξανασκέφτηκε την επιλογή μου. Όταν το συζήτησα ωστόσο με τον Τζακ, μου υποσχέθηκε ότι θα δουλέψει σκληρά για να κάνει την υπογραφή του περισσότερο ευανάγνωστη”, είπε γελώντας ο Μπαράκ Ομπάμα.

Όπως διευκρινίστηκε στη συνέχεια, ο Τίμοθι Γκάιτνερ θα παραμείνει στη θέση του ως Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, και στη συνέχεια θα παραδώσει τα ηνία στον Τζακ Λου.

Keywords
Τυχαία Θέματα