Ο Μόρσι… θέλει λεφτά. Και ρωτάει τι θα κάνει ο Σίσι

Twitter@EmOikonomidis

Μετά την πολιτική και στρατιωτική ήττα, ήρθε η ώρα της ηθικής ταπείνωσης για το πολιτικό Ισλάμ, τον Μοχάμεντ Μόρσι και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, στην Αίγυπτο που από τα χέρια του στρατού ετοιμάζεται να περάσει στον… Στρατάρχη Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, με την ιδιότητα του εκλεγμένου Προέδρου της χώρας των Φαραώ.

Ο Σίσι θα είναι υποψήφιος στις εκλογές που έρχονται, και έχοντας

καταφέρει να συνδέσει την παρουσία του στον δημόσιο βίο της Αιγύπτου με το “γονάτισμα” του πολιτικού Ισλάμ, το οποίο είχε αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά απειλητικό, όχι μόνο για το ίδιο το Κάιρο, αλλά συνολικά για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που δικαίως θεωρείται το… πιο επικίνδυνο μέρος του πλανήτη.

Την ίδια ώρα, ο Μοχάμεντ Μόρσι, τον οποίο ανέτρεψε ο Σίσι ως αρχηγός του Στρατού, διορισμένος από τον ίδιο τον Μόρσι, εκλεκτό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, αγγίζει πλέον τα όρια της απόλυτης χλεύης, μια εξέλιξη που μοιάζει να έχει στρατηγική στόχευση, ώστε να πληγεί το ηθικό κύρος και η ψυχολογία του πολιτικού Ισλάμ.

Μετά λοιπόν τις τηλεοπτικές εικόνες από τη δίκη του Μοχάμεντ Μόρσι, με τον πρώην Πρόεδρο της Αιγύπτου να… χτυπιέται μέσα στο ειδικά διαμοφωμένο “κλουβί”, αυτή τη φορά η σκυτάλη της απαξίωσης δόθηκε στο ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσίευσε το site “al Watan”, με τη συνομιλία ανάμεσα στον Μόρσι και τον νέο δικηγόρο του.

Στη σχετική συζήτηση με τον Μοχάμεντ Σελίμ ελ-Άγουα, ο Μοχάμεντ Μόρσι ακούγεται να ρωτάει μετ’ επιτάσεως για το τι σκοπεύει να κάνει ο Σίσι, αν πραγματικά επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, αν φοβάται ένα στρατιωτικό πραξικόπημα εις βάρος του, και αν οι πολίτες της Αιγύπτου θα στήριζαν μια τέτοια ανατρεπτική κίνηση.

Παράλληλα, στο τέλος της συνομιλίας, ο Μοχάμεντ Μόρσι λέει στον νέο συνήγορο υπεράσπισής του ότι… δεν έχει λεφτά, και χρειάζεται άμεσα μια τονωτική ένεση στον τραπεζικό λογαριασμό του, ώστε να έχει τα στοιχειώδη για να ζήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα