Ο Κυριάκος βάζει φρένο στα σενάρια… ανεντιμότητας

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε τη φωνή του σε εκείνες όσων αντιτίθενται στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή του εκλογικού νόμου, μέσω κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, στον απόηχο της πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου.

Μιλώντας στην εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο” με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε

ότι θα συνιστούσε στοιχείο πολιτικής ανεντιμότητας από την πλευρά της κυβέρνησης η ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου και η κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προβάδισμα στις ευρωεκλογές.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στην ανάγκη να υπάρξει σταθερή κυβέρνηση, με το κόμμα που θα είναι πρώτο να έχει την άνεση μιας σχετικά πολυπληθούς κοινοβουλευτικής ομάδας.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται να έχει διαμηνύσει ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών, ενώ τη σχετική πρόταση του ΠΑΣΟΚ αποδόμησαν τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, όσο και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Keywords
Τυχαία Θέματα