Ο Γιούνκερ, η χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και η έκκληση Σαμαρά για συνθήκες ανάπτυξης

Πολλοί εκτιμούν πως η εκλογή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν είναι μία θετική εξέλιξη για την Ελλάδα, καθώς ο πρώην Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θεωρείται ως ένας φιλέλληνας που θα βάλει… πλάτη στις προσπάθειες της χώρας μας για έξοδο από την κρίση και κυρίως για ελάφρυνση των υποχρεώσεών της απέναντι στους εταίρους της ΕΕ.

Για το λόγο αυτό ο Αντώνης Σαμαράς στήριξε σθεναρά

την υποψηφιότητά του. Ωστόσο, από τη Σύνοδο Κορυφής της Παρασκευής αξίζει ακόμη να υπογραμμίσουμε τις ελπίδες που δημιουργήθηκαν για… χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας.

Χαρακτηριστικές είναι και οι σχετικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προσπάθησε να προβάλλει την άποψη πως από τη μία η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέα χρηματοδότηση, αλλά και πως παράλληλα η ΕΕ πρέπει να συμβάλλει σημαντικά στις προσπάθειες για ανάπτυξη στην οικονομία της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι παράλληλα με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων χρειάζεται επειγόντως η τόνωση της ανάπτυξης με βιώσιμο τρόπο. «Σταθερότητα και ανάπτυξη είναι δύο στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν παράλληλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στο δημοσιονομικό σκέλος, χωρίς να μείνει πίσω στις μεταρρυθμίσεις. Για το λόγο αυτό ζητάει ελαφρύνσεις από την ΕΕ, με το χρέος, αλλά και τη μείωση των φόρων να είναι βασικές προτεραιότητες της ελληνικής πλευράς.

Όλο το καλοκαίρι, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα έχει συναντήσει με ομολόγους του στην ΕΕ, με στόχο να δημιουργηθεί μία ισχυρή ομάδα, που θα πιέσει την ΕΕ να αλλάξει ρότα και να βοηθήσει στην ανάπτυξη των κοινωνιών, χαλαρώνοντας τα μέτρα λιτότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα