Ο Φάρατζ “νικητής” στο debate για το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ

Ραδιοφωνικό Debate με θέμα το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ είχαν την Τετάρτη ο ευρωσκεπτικιστής Nigel Farage, με τον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βρετανίας, Nick Clegg.

Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρμαχος της ΕΕ και προσπάθησε να πείσει τον βρετανικό λαό πως η χώρα κερδίζει από τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή

Ένωση.

Αντίθετα, ο Farage ισχυρίστηκε πως η Βρετανία… αιμορραγεί από τη συμμετοχή της στην ΕΕ και μάλιστα ισχυρίστηκε πως το επόμενο διάστημα μετανάστες από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία θα διεισδύσουν τη χώρα και θα πάρουν τις δουλειές από τους Βρετανούς. Φυσικά, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός αρνήθηκε πως θα συμβεί κάτι τέτοιο και υποστήριξε πως στο παρελθόν, η ελεγχόμενη μετανάστευση έχει συνεισφέρει θετικά στη βρετανική οικονομία.

«Είμαστε περισσότερο πλούσιοι, ισχυροί και ασφαλείς εντός της ΕΕ», υποστήριξε ο Clegg.

Από τη μεριά του ο Farage σημείωσε πως «η κυβέρνηση υπερασπίζεται το αποτυχημένο πείραμα της ΕΕ».

Όπως μεταδίδουν βρετανικά ΜΜΕ, εκτιμήσεις αναλυτών κάνουν λόγο για νίκη του Farage στο συγκεκριμένο debate. Δημοσκόπηση του YouGov μάλιστα σημειώνει πως ο ευρωσκεπιστικής πολιτικός έπεισε το 57% των Βρετανών πολιτών και το 36% θεωρεί νικητή της… αναμέτρησης τον Clegg.

Keywords
Τυχαία Θέματα