Ο Ερντογάν διέταξε… εισβολή στην πλατεία Ταξίμ. Σοβαρά επεισόδια και χρήση αερίων από την Αστυνομία

Η ακραια σύγκρουση του Ταγίπ Ερντογάν με τους διαδηλωτές της Κωνσταντινούπολης, παρά τη χθεσινή… ανάπαυλα συνεννόησης, με την πρόθεση του Τούρκου πρωθυπουργού να συναντηθεί με εκείνους που απαιτούν την απομάκρυνσή του από την εξουσία, κορυφώθηκε σήμερα το πρωί, όταν ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας πήραν εντολή να εισβάλουν στην πλατεία Ταξίμ, και να διαδήλωσουν τα οδοφράγματα.

Η κίνηση της Αστυνομίας, κατ’ εντολήν της τουρκικής κυβέρνησης, ήταν αιφνίδια όσο και άκρως συγκρουσιακή,

με αποτέλεσμα να κορυφώσει την αγανάκτηση των διαδηλωτών, και μέσω των social media που έχει… δαιμονοοποιήσει ο Ταγίπ Ερντογάν, οι τελευταίοι να δίνουν ραντεβού για εντατικοποίηση των κινητοποιήσεών τους.

Με την εισβολή τους στην πλατεία Ταξίμ, οι ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας στοχεύουν στο να διαδήλωσουν τα οδοφράγματα που έχουν στήσει οι διαδηλωτές, και να “καθαρίσουν” την πλατεία που έγινε σύμβολο της αντίστασης και της εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Ταγίπ Ερντογάν.

Οι πρώτες εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, δείχνουν άρματα μάχης της Αστυνομίας να έχουν εισβάλλει στην πλατεία Ταξίμ, και τις ειδικές δυνάμεις να κάνουν χρήση αερίων, στο περιθώριο σοβαρών επεισοδίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα