Ο Ελ Μπαραντέι προειδοποιεί για την επικινδυνότητα Μόρσι

Η εμβληματική μορφή του Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι έκανε και πάλι την εμφάνισή της στη δημόσια ζωή της Αιγύπτου τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το συνταγματικό πραξικόπημα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον πρόεδρο της χώρας και εκλεκτό των Αδελφών Μουσουλμάνων Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο Μόρσι, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως και το State Department, με δηλώσεις της εκπροσώπου Βικτόρια Νούλαντ, συγκεντρώνει με πραξικοπηματικό τρόπο εξουσίες στα χέρια του, αποκτά ασυλία έναντι

όσων επιδιώξουν να τον ελέγξουν, και προσλαμβάνει διαστάσεις… φαραώ, πολύ πιο ακραίου ακόμη και από τον Χόσνι Μπουμπάρακ.

Γι’ αυτό και ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι αποφάσισε να παρέμβει δημοσίως, γνωρίζοντας ότι οι απόψεις του έχουν απήχηση στον λαό της Αιγύπτου, κυρίως όμως ακούγονται με εξαιρετική προσοχή από τη διεθνή κοινότητα. Και προέβλεψε ότι, αν δεν ελεγχθεί η “επικινδυνότητα” των κινήσεων του Μοχάμεντ Μόρσι, που κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση από τα κεκτημένα της Αραβικής Άνοιξης, όπως επεσήμανε στη σχετική ανακοίνωσή του και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, δεν θα πρέπει να αποκλείεται μια νέα επέμβαση του στρατού στην Αίγυπτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα