Ο Μπερλουσκόνι (ξανα)έδωσε ραντεβού με την εξουσία

Twitter @EmOikonomidis

Μπροστά από τα γραφεία του κόμματος “Forza Italia” που έχει συνδεθεί με τον ίδιο και επανιδρύθηκε, μπροστά σε μια καινούρια αφήγηση του μέλλοντος που έρχεται για την Ιταλία, και στο οποίο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θεωρεί ότι έχει ακόμη ενεργό ρόλο… συγγραφέως, ο “Καβαλιέρε” γνώρισε απόψε την αποθέωση από χιλιάδες οπαδούς του.

Στη Ρώμη, την Αιώνια Πόλη, που έριξε πολλές φορές στο παρελθόν τα τείχη της για να τον υποδεχθεί ως πρωθυπουργό, και σήμερα, την ώρα που η Δικαιοσύνη επιχείρησε μάταια να τον βάλει στο ράφι της πολιτικής ιστορίας της γειτονικής

χώρας, μοιάζει και πάλι έτοιμη να τον ακολουθήσει σε νέες περιπέτειες. Αρκεί ένα νεύμα…

Ο έμπειρος πολιτικός και φυσικός ηγέτης της Κεντροδεξιάς τις τελευταίες δεκαετίες, μίλησε για πρώτη φορά ενώπιον του… λαού του, μετά την καταδίκη του σε φυλάκιση ενός έτους από την ιταλική Δικαιοσύνη για το σκάνδαλο της Mediaset, μια απόφαση ωστόσο που προσεγγίζεται ως “σχεδόν νίκη” για τον ίδιο, καθώς αναίρεσε την ποινή ισόβιου αποκλεισμού του από τα δημόσια αξιώματα.

Στην περίπτωση που οι συνήγοροι υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πετύχουν να αναιρέσουν οριστικά αυτή την ατιμωτική για κάθε πολιτικό παράμετρο της δικαστικής απόφασης, ο “Καβαλιέρε” θα μπορεί τον Σεπτέμβριο του 2014 να είναι και πάλι υποψήφιος για την πρωθυπουργία. Με τη συχνότητα δε που η Ιταλία οδηγείται στις κάλπες, το πιθανότερο είναι μέχρι τότε να υπάρχουν και πάλι βουλευτικές εκλογές.

Για τον λόγο αυτό άλλωστε, στο τηλεοπτικό διάγγελμα που ακολούθησε την απόφαση του δικαστηρίου την προηγούμενη εβδομάδα, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε από τους Ιταλούς να τον τιμήσουν και πάλι με την ψήφο τους, αυτή τη φορά μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία, ώστε να έχει την άνεση να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στον δημόσιο βίο.

Σήμερα, στην πλατεία της Ρώμης όπου μίλησε, έπιασε το νήμα από εκεί ακριβώς που το άφησε. Ξεκαθάρισε ότι θα είναι παρών, ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη μάχη, διατράνωσε και πάλι ότι είναι αθώος, εξαπέλυσε επίθεση κατά του δικαστικού συστήματος της χώρας του, στο οποίο προσάπτει απόπειρα δαιμονοποίησής του, και πολιτικά κίνητρα πίσω από τις εις βάρος του διώξεις, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέττα, την οποία στηρίζει η Κεντροδεξιά υπό την ηγεσία του, δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται την πτώση της, αλλά αντιθέτως θα πρέπει να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς στην υλοποίηση του δύσκολου έργου για το οποίο έχει δεσμευτεί έναντι της ιταλικής κοινωνίας.

Ένας Μπερλουσκόνι από τα παλιά. Με συνεπή τη σχέση… πάθους με την ιταλική κοινωνία, αυτήν που εκείνος έχει αποδείξει ότι καταλαβαίνει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο Ιταλό πολιτικό, τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Δυστυχώς… για την Άνγκελα Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα