Ο… αναπόφευκτος ανασχηματισμός

(Photo: Eurokinissi)

Οι αρρυθμίες που με ένταση και εκκωφαντικό τρόπο αναδείχτηκαν τις τελευταίες ώρες στην κυβερνητική λειτουργία, είναι εύλογο να επιταχύνουν τις εξελίξεις και στο θέμα του ανασχηματισμού, που ο Αντώνης Σαμαράς προγραμμάτιζε να “πάει πίσω”, μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί κρίσιμος πολιτικός χρόνος, και να ανατραπούν επικοινωνιακά τα θετικά αποτελέσματα της προσπάθειας που ξεκίνησε η τρικομματική κυβέρνηση το καλοκαίρι

του 2012.

Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης φαίνεται να έχουν διαμορφώσει ένα πλαίσιο αυταπόδεικτης καλής χημείας και συνεργασίας, πολλοί υπουργοί βάζουν… τρικλοποδιές στην κοινή προσπάθεια, και απειλούν ευθέως να την ακυρώσουν.

Η χθεσινή μέρα, με τρία πολύ χαρακτηριστικά περιστατικά, αποτελεί δείγμα γραφής που δεν αφήνει περιθώρια για… παρερμηνείες. Η κόντρα Μανιτάκη-Ρουπακιώτη, η τροπολογία Βρούτση που αποσύρθηκε και οι καταγγελίες της Φωτεινής Σκοπούλη για τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, συνέθεσαν ένα σκηνικό που κυριάρχησε στην επικαιρότητα, και ακύρωσε στην πράξη την εικόνα αισιοδοξίας που είχαν στείλει το πρωί ο Πρωθυπουργός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εγκαινιάζοντας τα μεγάλα έργα.

Είναι πλέον προφανές ότι οι ίδιοι οι υπουργοί… σπρώχνουν με τη στάση τους τον Αντώνη Σαμαρά στο να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Και οι αλλαγές αναμένεται να είναι σαρωτικές, καθώς ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να συνεχίζει να σπαταλάει το προσωπικό πολιτικό κεφάλαιό του, για να καλύπτει τις αστοχίες ή την ανεπάρκεια των υπουργών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα