Ο Αλμπέρτο Κάμπο Μπαέθα μιλάει για την αρχιτεκτονική

Ένας από τους εκπροσώπους της σύγχρονης ισπανικής αρχιτεκτονικής σκηνής, ο Αλμπέρτο Κάμπο Μπαέθα, επιστρέφει στη χώρα μας για μιλήσει στο ελληνικό κοινό για το έργο του αλλά και την σχέση της αρχιτεκτονικής με την ταυτότητα του τόπου.

Η διάλεξη θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου στο μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Γκάζι), στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Πόλη Ευρώπη. Ισπανοί αρχιτέκτονες στην Αθήνα». Θα ακολουθήσει συζήτηση με παρουσιαστή και συντονιστή, τον αρχιτέκτονα Ανδρέα Κούρκουλα, αναπληρωτή καθηγητή στην αρχιτεκτονική σχολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Ο

ισπανός αρχιτέκτονας έχει βραβευτεί για το έργο του και έχει λάβει μεταξύ άλλων τις διακρίσεις Eduardo Torroja για το κτίριο του ταμιευτηρίου Caja Granada, της Μπιενάλε του Μπουένος Άιρες, το 2009, για τον παιδικό σταθμό για τη Benetton στη Βενετία, και για το μουσείο της Μνήμης της Ανδαλουσίας στη Γρανάδα.

Παράλληλα έχει υπάρξει δάσκαλος σε φημισμένες σχολές αρχιτεκτονικής, όπως το ETH της Ζυρίχης, το EPFL της Λοζάνης, το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και το Μπάουχαους της Βαϊμάρης.

Η διάλεξη έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 7.30 το απόγευμα με ταυτόχρονη μετάφραση από τα ισπανικά στα ελληνικά. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα