Ο Robert De Niro μιλάει για την ομοφυλοφιλία του πατέρα του

Ο Robert De Niro που έγινε παγκόσμια αγαπητός μέσα από ρόλους γκάνγκστερ, μπόξερ ή αρχηγού μαφίας, σπάνια ανοίγεται όσον αφορά την οικογενειακή του ζωή.

Παρόλα αυτά, ενώ το ντοκιμαντέρ για τον πατέρα του με τίτλο “Remembering the Artist Robert De Niro Sr.” κάνει τηλεοπτική πρεμιέρα στο ΗΒΟ τον Ιούνιο, ο βραβευμένος με Oscar ηθοποιός έδωσε μια σπάνια προσωπική συνέντευξη στο περιοδικό “Out” για το τεύχος Ιουνίου/Ιουλίου.

Περιγράφοντας τον πατέρα του, που απεβίωσε από καρκίνο πριν 20 χρόνια, σαν ‘καταπληκτικό καλλιτέχνη’, ο De Niro είπε “Ναι, πιθανόν ήταν σε σύγκρουση με το περιβάλλον για το σεξουαλικό του προσανατολισμό, ειδικά επειδή ήταν από μια μικρή πόλη από τα βόρεια” και συνέχισε “Δεν είχα μεγάλη επίγνωση γι’ αυτό. Μακάρι να είχαμε μιλήσει γι’ αυτό περισσότερο. Η μητέρα μου δεν ήθελε να μιλάει γενικότερα για πράγματα και δε σ’ ενδιαφέρουν όλα όταν είσαι σε μια συγκεκριμένη ηλικία”

Παραδεχόμενος ότι το θέμα τον κάνει πολύ συναισθηματικό, ο 70χρονος ηθοποιός είπε “Δεν είχαμε την τυπική σχέση πατέρα-γιού που παίζουν μαζί basket, όπως μπορείς να καταλάβεις. Αλλά είχαμε μια σύνδεση” και συνέχισε “Δεν περνούσα πολύ χρόνο μαζί του γιατί εκείνος και η μητέρα μου είχαν χωρίσει. Όπως λέω και στο ντοκιμαντέρ, τον πρόσεχα με πολλούς τρόπους”

“Ήταν απών κατά κάποιον τρόπο. Ήταν όμως πολύ τρυφερός. Με λάτρευε… όπως εγώ τα παιδιά μου.”

Ο De Niro διηγείται την ιστορία του εκλιπόντος αλληγορικού ζωγράφου και αποκαλύπτει “Δεν έχω διαβάσει όλα τα ημερολόγια, τα ξεκίνησα. Διάβασα εκείνα για την ταινία αλλά δεν έχω διαβάσει όλο το υλικό. Θα το κάνω βέβαια”

Όταν ρωτήθηκε αν κάνει την παραδοχή εκείνος εις μνήμην του απάντησε “Ένιωσα ότι έπρεπε. Ότι ήμουν υποχρεωμένος. Ήταν καθήκον μου. Πάντα ήταν στα σχέδια μου το ντοκιμαντέρ αλλά δεν το έκανα. Για τα παιδιά μου, θέλω να συνειδητοποιήσουν ότι κάποιες φορές πρέπει να κάνεις κάτι τώρα και όχι αργότερα γιατί το ‘αργότερα’ μπορεί να είναι σε 20 χρόνια από τώρα. Και τότε θα είναι πολύ αργά.”

Keywords
Τυχαία Θέματα