Ντολ: Η Ελλάδα θα προωθήσει σημαντικά ζητήματα της Ε.Ε.
Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση ότι θα οδηγήσει την ΕΕ με την ίδια αποφασιστικότητα που εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα εξέφρασε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) Ζόζεφ Ντολ.
Στις δηλώσεις του λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά με τις προτεραιότητες της στην επερχόμενη εκ περιτροπής Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΕΛ, χαιρέτισε τις εξαγγελθείσες προτεραιότητες, που εστιάζονται στο τετράπτυχο απασχόληση, ανάπτυξη και συνοχή, στην περαιτέρω ολοκλήρωση της ΕΕ και στην ευρωζώνη, στη μετανάστευση-σύνορα-κινητικότητα και στις θαλάσσιες πολιτικές. Κατά την παρουσίαση του προγράμματος της ελληνικής Προεδρίας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ανέφερε ότι το έργο της Προεδρίας θα καθοδηγείται από την αρχή της ενίσχυσης των πολιτών και τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στην ΕΕ, μέσω πολιτικών και πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στο να δώσουν απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα, τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες των Ευρωπαίων.
Ο Ζόζεφ Ντολ εξήρε τις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και υπογράμμισε τη σημασία της ευρωπαϊκής ενότητας:
«Η Ελλάδα, αν και αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου κρίση, ενεργεί με μεγάλη ευθύνη. Εκτιμώ πραγματικά τις προσπάθειες και το θετικό όραμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Είμαι πεπεισμένος ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνησή του θα οδηγήσουν την ΕΕ με την ίδια αποφασιστικότητα και θα προωθήσουν σημαντικά νομοθετικά ζητήματα της Ένωσης. Αυτό θα είναι επίσης ένα σημάδι ενδυνάμωσης της αυτοπεποίθησης της χώρας. Πρώτιστη προτεραιότητα είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι πολίτες επιστρέφουν στις δουλειές τους, ότι η Ευρώπη παράγει σταθερή οικονομική ανάπτυξη και ότι το ευρώ είναι ισχυρό. Η Ελλάδα αποτελεί παράδειγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και αποδείξαμε ότι η Ευρώπη είναι η λύση. Οι ευρωπαϊκές μας πολιτικές που στηρίζονται στις αξίες της αλληλεγγύης, του διαλόγου και της συναίνεσης ωφελούν πραγματικά τους ευρωπαίους πολίτες».
Τη Δευτέρα, το προεδρείο της Κ.Ο. του ΕΛΚ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, η οποία αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου 2014. Το προεδρείο του ΕΛΚ θα συναντηθεί με τους: Αντώνη Σαμαρά, πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, Ευάγγελο Βενιζέλο, αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Στουρνάρα, υπουργό Οικονομικών, Κώστα Χατζηδάκη, υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθώς και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υπουργό Διοικητικής μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νίκο Δένδια, υπουργό Δημόσιας τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Δημήτρη Κούρκουλα, υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Ο πρόεδρος της K.O. του ΕΛΚ θα συμμετάσχει επίσης στη συνάντηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική κυβέρνηση την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ελληνίδες παρουσιάστριες με τις ...θηλές έξω (ΒΙΝΤΕΟ)
- H συγκλονιστική φωτογραφία που όλοι οι γονείς πρέπει να δείξουν στους γιους τους
- Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Αυτοί είναι οι Αλβανοί δολοφόνοι που δραπέτευσαν από φυλακή έξω από τα Τίρανα - Φόβοι ότι θα περάσουν τα σύνορα
- Απρόσμενη εξέλιξη στο θέμα του πατέρα Ποιμένα
- Ο Νότης Σφακιανάκης προκαλεί και πάλι: «Να πάνε γ@μ@θούν όσοι με λένε Χρυσαυγίτη»
- Το άλογο έσωσε τον 18χρονο στον Όλυμπο
- Αλλάζουν όλα σε γάλα και ψωμί
- Οκταμελής οικογένεια θα "πεθάνει" στο κρύο
- Βόμβα στη διαδικασία διαθεσιμότητας στα ΑΕΙ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Ysterografa
- Μιχελιδάκη: Σκληρή απόφαση το λουκέτο στην ΕΡΤ
- Πλειός: Στην Ελλάδα η πιο πετυχημένη “Κινεζοποίηση”
- Βγενόπουλος: Βολεύει να φταίω εγώ επειδή δεν είμαι… Κύπριος
- Προβλέψεις για το σημερινό Στοίχημα: Δυάδα, τριάδα και trixie
- Το ξέσπασμα της Μίκας Ιατρίδη στο Twitter για τη Ρόδο
- Παραδόθηκε ο καταζητούμενος για το διπλό φονικό στην Πάτρα
- Η Αίγυπτος περιορίζει με νόμο τις διαδηλώσεις
- Κουκουλόπουλος: Μάχη κόντρα στον μηδενισμό και τη συντήρηση
- Πυρκαγιές στην Κρήτη
- Καραγκούνης: Δεν μας βλέπουν πια σαν Ελλαδίτσα
- Τελευταία Νέα Ysterografa
- Ντολ: Η Ελλάδα θα προωθήσει σημαντικά ζητήματα της Ε.Ε.
- Παραδόθηκε ο καταζητούμενος για το διπλό φονικό στην Πάτρα
- Άσαντ: Ιστορικής σημασίας η συμφωνία για το Ιράν
- Βρέθηκε νεκρός ο 63χρονος αγνοούμενος στη Ρόδο
- Η Αίγυπτος περιορίζει με νόμο τις διαδηλώσεις
- Κουκουλόπουλος: Μάχη κόντρα στον μηδενισμό και τη συντήρηση
- Προβλέψεις για το σημερινό Στοίχημα: Δυάδα, τριάδα και trixie
- Κέρδη 2% για το νόμισμα του Ιράν έναντι του δολαρίου
- Καμμένος: Πειθήνιο όργανο της τρόικας ο Σαμαράς
- Λαβρόφ: Μια συμφωνία από την οποία κερδίζουν όλοι
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σφοδρή επίθεση Αντώναρου κατά Γιώργου, μέσω Twitter
- Τραυματίες από πρόσκρουση σκάφους στο Άγιο Όρος
- Ένοπλη ληστεία σε περίπτερο
- Έτσι είναι το σώμα της Έλενας Παπαβασιλείου χωρίς ρετούς
- Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να... διαγράψουν τους άντρες
- Συρία: 160 νεκροί από τις συγκρούσεις, σε μικρή απόσταση από την Δαμασκό
- Forum Ανάπτυξης 2013: Η προσφορά του ΤΟΠΣΑ Πάτρας στην απασχόληση, την κοινωνική φροντίδα και την αειφόρο ανάπτυξη
- ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ
- Βρήκαν ολόκληρο στρατόπεδο στο σπίτι ενός Λαμιώτη!
- "Δεν υπάρχει ελπίδα"