Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισαν οι ναυτικοί

Νέα ταλαιπωρία έρχεται για το επιβατικό κοινό που αναμένεται να ταξιδέψει το Σαββατοκύριακο από και προς τη νησιωτική Ελλάδα, καθώς μετά την άκαρπη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής με τον υπουργό Ναυτιλίας, κ. Μουσουρούλη η ΠΝΟ, αποφάσισε να προχωρήσει σε νέα 48ωρη απεργία που θα ξεκινήσει από τις

6 τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Αθανάσιος Μπούσιος.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο υπουργός είπε μεταξύ άλλων στην αντιπροσωπεία της ΠΝΟ, πως αυτή τη στιγμή η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι δύσκολη, η ακτοπλοΐα βρίσκεται στο «κόκκινο» και χρειάζεται να βρεθούν λύσεις για την επιβίωση της και υπενθύμισε στους ναυτεργάτες πως χάρη σε δικές του ενέργειες δεν υλοποιήθηκε η απαίτηση της Τρόϊκα για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Οι ναυτικοί Θεωρούν, ότι με το νέο πολυνομοσχέδιο «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» θα αυξηθεί επιπλέον η ανεργία στους ναυτικούς και τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

Ωστόσο, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες σε Έλληνες ναυτικούς, ο συνδικαλιστικός φορέας των ναυτικών ζήτησε την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα