Μήνυμα στήριξης από Μπαρόζο σε Σαμαρά

Την απλόχερη στήριξή του στην Ελλάδα, αλλά και τις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά, προσέφερε δημοσίως ο Ζοζέ Μπαρόζο, στη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον Πρωθυπουργό.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσε συγχαρητήρια στον Αντώνη Σαμαρά για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης που οδηγούν τη χώρα σε τακτοποίηση των δημοσίων οικονομικών της και σε έξοδο από την οικονομική κρίση και την ύφεση, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα επιστρέφει σταδιακά στην ανάπτυξη.

“Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ για την Ελλάδα. Η Επιτροπή στέκεται στο πλευρό των Ελλήνων, και θα συνεχίσει να το κάνει. Μέχρι το 2021, υπολογίζουμε ότι το ελληνικό χρέος θα κινείται σε επίπεδο κάτω από το 120% του ΑΕΠ. Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να παρακολουθεί την πορεία των δημοσιονομικών της Ελλάδας, το ελληνικό πρόγραμμα ωστόσο κινείται εντός τροχιάς, ενώ είναι πλήρες χρηματοδοτημένο για το 2014″, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, ζητώντας την ίδια στιγμή από την Ελλάδα να κάνει περισσότερα στον τομέα της πάταξης της φοροδιαφυγής, και να επιταχυνθεί το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα