Μια από τα ίδια…

Στο 7ο (!) λεπτό των καθυστερήσεων, από τα υποδειχθέντα 5’, ο Ολυμπιακός λύγισε τον Λεβαδειακό και πήρε τη νίκη με 0-1, στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας. Ο διαιτητής Βοσκάκης ένιωσε «τύψεις» για ένα αμφισβητούμενο φάουλ στον Μήτρογλου λίγο πριν το τέλος και θεώρησε σωστό να «τραβήξει» τον αγώνα δίνοντας στους ερυθρόλευκους παραπάνω χρόνο και ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη.

Είναι δεδομένο πως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο οι Πειραιώτες δεν βρίσκονται σε φόρμα. Μετά τους αγώνες του Champions League,

στο τέλος του πρώτου γύρου και κάθε χρονιάς, καθώς και στις αρχές του κάθε νέου έτους, η ομάδα του Ολυμπιακού αποσυντονίζεται. Εκτός ρυθμού, με ασυνεννοησία στο παιχνίδι του και στη μέση της μεταγραφικής περιόδου (με εκκρεμότητες ανανεώσεων συμβολαίων και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα για πολλούς βασικούς και μη) προπονητής και παίχτες επιδεικνύουν χαμηλότερη απόδοση από τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Ωστόσο, ένας «από μηχανής Θεός», όπως στις αρχαίες τραγωδίες, επεμβαίνει πάντα προς όφελος του Ολυμπιακού. Ειδικά φέτος, ο «σεναριογράφος» της Superleague έχει αποδειχτεί ιδιαίτερα δυνατός σε φαντασία! Άλλοτε ακυρώνοντας καθαρό γκολ του αντιπάλου, άλλοτε καταλογίζοντας πέναλτι υπέρ των ερυθρόλευκων ή μη δίνοντας πέναλτι εναντίον τους. Πότε με την δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων για ανατροπή του σε βάρος τους σκορ με την τραβηγμένη αποβολή αντιπάλου ή με συνεχόμενα φάουλ γύρω από την περιοχή του αντίπαλου πορτιέρη και πότε διακόπτοντας το παιχνίδι από επεισόδια οπαδών και των δύο, σε βάρος όμως του αντιπάλου (με την κατάσταση να έχει οδηγηθεί στα άκρα από οφθαλμοφανή φαλτσοσφυρίγματα υπέρ των Πειραιωτών, αφού τελικά ο διαιτητής διαγράφηκε…).

Τελικά όλα δείχνουν, πως έτσι το αήττητο δεν χάνεται με τίποτα. Μπορεί κανείς να ποντάρει, αφού φαντάζει… «σιγουράκι», υπό αυτές τις συνθήκες! Κοίτα που λόγια του παρελθόντος έρχονται ξανά στη μνήμη μας… «…ο Ολυμπιακός […] να κερδίζει, κι όλοι οι άλλοι …»!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα