Με “φετίχ” το ΑΣΕΠ για το δημόσιο ο Κυριάκος

(Photo Eurokinissi)

Από τα πρώτα κιόλας βήματά του στην ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δείξει ότι το ΑΣΕΠ, οι διαδικασίες και η αξιολόγηση από τις υπηρεσίες του, αποτελούν ένα είδος… φετίχ, ως ελάχιστη διαχωριστική γραμμή αντικειμενικότητας και αμεροληψίας.

Στη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη λοιπόν, ο Κυριάκος

Μητσοτάκγς δεν θα μπορούσε να κινηθεί σε αντίστοιχο μήκος κύματος, επισημαίνοντας στο έμπειρο στέλεχος της δημόσιας διοίκησης τη μέγιστη σημασία την οποία αποδίδει στο ΑΣΕΠ, τόσο για τις διαδικασίες αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που “φλερτάρουν” με την απόλυση και την επιδείνωση της ανεργίας, όσο και για τις όποιες προσλήψεις καταστεί εφικτό να προωθηθούν.

“Το ΑΣΕΠ εδώ και 20 χρόνια έχει επιτελέσει το ρόλο του θεματοφύλακα της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στις προσλήψεις στο Δημόσιο.

Η συμβολή του ΑΣΕΠ στη διαδικασία της κινητικότητας θα είναι εξαιρετικά σημαντική, έτσι ώστε αυτή να ολοκληρωθεί με την απαραίτητη ταχύτητα, αποτελεσματικότητα, αλλά και διαφάνεια που οι καιροί επιβάλλουν.

Όπως γνωρίζετε η διαδικασία της κινητικότητας προδιαγράφεται με απόλυτη σαφήνεια από το νόμο που έχει ψηφιστεί.

Συζητήσαμε με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ τη δυνατότητα της Ανεξάρτητης Αρχής να παρέχει πρόσθετη υποστηρικτική βοήθεια σε αυτή την προσπάθεια κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι απολύτως εφικτό με την εμπειρία που έχει αποκομίσει το ΑΣΕΠ από τη διαδικασία της πρώτης κινητικότητας”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο Βέη.

Keywords
Τυχαία Θέματα