Με διαδικτυακό πόλεμο απειλούν οι Anonymous τον Άσαντ

Το παγκόσμιο δίκτυο χάκερς των Anonymous ανακοίνωσε ότι θα “κατεβάσει” τους ιστότοπους σε όλο τον κόσμο που σχετίζονται με τη συριακή κυβέρνηση, σε μια απάντηση στη χθεσινή διακοπή του διαδικτύου που παρατηρήθηκε στη Συρία και για την οποία κατηγορήθηκε η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ

Ήδη από χθες διακόπηκε η πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ολόκληρη την Συρία, καθώς διακόπηκε και το δίκτυο των τηλεπικοινωνιών. Η κυβέρνηση της Συρίας ανακοίνωσε ότι πίσω από όλες αυτές τις διακοπές βρίσκονται οι

«τρομοκράτες», ωστόσο, οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποπτεύονται ότι πρόκειται για έργο των συριακών αρχών.

Οι ειδικοί του διαδικτύου επισημαίνουν ότι είναι πιθανό οι Σύρου εξεγερμένοι να προκάλεσαν τις δολιοφθορές στις γραμμές και κατ επέκταση την διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Οι Anonymous ανακοίνωσαν ότι θα μπλοκάρουν όλους τους ιστότοπους που σχετίζονται με την κυβέρνηση Άσαντ και βρίσκονται εκτός Συρίας, ξεκινώντας από τις πρεσβείες.

Παράλληλα οι ιστότοποι των περισσότερων συριακών υπουργείων επίσης δεν λειτουργούν, όμως αυτό ενδέχεται να οφείλεται στη διακοπή της πρόσβασης στο Διαδίκτυο στο εσωτερικό της Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα