Μακρή: Ντροπή για το κοινοβούλιο οι δηλώσεις Παναγούλη

Για προσπάθεια «μπαχαλοποίησης» της πολιτικής ζωής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, λίγη ώρα αφότου είχε αποχωρήσει από το βήμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης. Η φράση του κ. Παναγούλη την οποία είπε απευθυνόμενος στο προεδρείο «σας καλώ να απευθύνετε στην κυβέρνηση

μια ανθρωπιστική έκκληση. Να φτιάξετε τις φυλακές, γιατί μπορεί να σας χρειαστούν», προκάλεσε την αντίδραση της υφυπουργού.

«Την ευπρέπεια της συζήτησης έως τώρα τη διατάραξαν δηλώσεις για φυλακές από τον ίδιο συνάδελφο, που προέτρεπε σε λιντσάρισμα. Από συνάδελφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ανέχεται και δεν καταδικάζει -υποκινεί θα έλεγαν άλλοι, που είναι πιο αυστηροί από εμένα- έκνομες πράξεις, που φιλοξενεί στους χώρους της εξέχοντα στελέχη που διώκονται για κακουργηματικές πράξεις με ιδιαίτερη ηθική απαξία. Ντροπή για το κοινοβούλιο κρίμα για την αξιωματική αντιπολίτευση» είπε η κα Μακρή.

Σχολιάζοντας την πρόταση δυσπιστίας η υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι κατατέθηκε για τις εντυπώσεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε πυροτέχνημα. Γιατί πολιτεύεται στη βάση μικροκομματικών σχεδιασμών και σκοπιμοτήτων, κινείται με τακτικισμούς, με επικοινωνιακά τρικ και με συνταγές επικοινωνιακού μάρκετινγκ. Παλεύει για έναν πόντο παραπάνω στις δημοσκοπήσεις και για να το πετύχει διολισθαίνει όλο και περισσότερο στο λαϊκισμό, όλο και περισσότερο στον πολιτικαντισμό» δήλωσε η κ. Μακρή και πρόσθεσε: «Είναι δυστύχημα για την πατρίδα μας ότι το μεγαλύτερο κόμμα της αριστεράς δεν διεκδικεί το ηθικό, αλλά το επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Ότι δεν δεσμεύεται από το εθνικό συμφέρον ούτε από την ιστορικότητα της συγκυρίας. Δεσμεύεται μόνον από τους εσωκομματικούς συσχετισμούς, από τηλεοπτικούς και δημοσκοπικούς κανόνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολύ φασαρία χωρίς να αρθρώνει πειστικό λόγο και επειδή δεν του βγήκε η στρατηγική του θερμού φθινοπώρου επιχειρεί να μπαχαλοποιήσει την πολιτική ζωή με εκπλήξεις όπως η πρόταση μομφής».

Ως προς τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, η κ. Μακρή ανέφερε πως «δεν είναι προς συζήτηση, αν επιτρέπεται η κατάληψη δημόσιου χώρου, γιατί αυτά είναι λυμένα στις δημοκρατίες» και χαρακτήρισε «πρόσχημα τη στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ για επιστροφή στο status quo ante».

«Το δικαίωμα στην εργασία, όμως, εκείνων που πρόκειται να προσληφθούν με αντικειμενικά κριτήρια στον νέο φορέα, γιατί δεν τους συγκινεί; Διότι τους ενδιαφέρει ο πολιτικός έλεγχος ομάδων», είπε.

Ως προς τον τομέα ευθύνης της είπε ότι στο υπουργείο έχουν δοθεί εντολές για εργώδεις προσπάθειες, προκειμένου «να υπερβούμε συσσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος, να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε το σύστημα να είναι αποδοτικό, αποτελεσματικό, κοινωνικά δίκαιο». Αναφέρθηκε στις δράσεις για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης, ώστε όσοι χρήζουν βοήθειας να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Ειδικά για τα ναρκωτικά, είπε ότι η υποκατάσταση πρέπει να συμπληρωθεί, αλλά δεν αρκεί. «Χρειάζεται και απεξάρτηση και απένταξη. Χρειάζεται και ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων και εκεί είμαστε πίσω. Πάνω από όλα, όμως, χρειάζεται πρόληψη για να μη δημιουργούνται νέοι πληθυσμοί χρηστών. Και εκεί είμαστε πάρα πολύ πίσω. Όχι όμως και στη διαπλοκή» σημείωσε η κα Μακρή.

Keywords
Τυχαία Θέματα