Λαβρόφ: Ίσως και να έχει φτάσει το τέλος των G8 – Αυστηρό μήνυμα των… G7 στη Ρωσία, λόγω Κριμαίας

Μετά τη συνάντησή του με τον Τζον Κέρι στη Χάγη, στο περιθώριο της Συνόδου για τα πυρηνικά, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τόνισε πως “ίσως και να έχει φτάσει το τέλος των G8″.

“Αν θέλουν να αποκλείσουν τη Ρωσία από τους G8, ας το κάνουν”, πρόσθεσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, ο οποίος σημείωσε με νόημα πως “πλέον τα οικονομικά έχουν περάσει στους G20″.

Πάντως, ο Λαβρόφ σημείωσε πως δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να δίνει πάσο σε χώρες για να λαμβάνουν μέρος στους G8. Αν, πάντως, οι

υπόλοιποι 7 αποφασίσουν να αποκλείσουν τη Ρωσία από τις συνομιλίες, ο Λαβρόφ σχολίασε πως “θα δούμε κατά πόσο θα μας επηρεάσει κάτι τέτοιο στο μέλλον. Ίσως να βγάλουμε πιο ξεκάθαρο συμπέρασμα σε ένα ή δύο χρόνια”.

Ο κ. Λαβρόφ δεν έδειξε να ενοχλείται ιδιαίτερα, που την ώρα που έκανε τις δηλώσεις συνεδρίαζαν οι G7 για τα πυρηνικά.

Νωρίτερα, ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας έκανε μία παραχώρηση, καθώς δέχθηκε να συναντήσει τον Ουκρανό ομόλογό του.

Στη συνεδρίαση των G7, που έγινε στο περιθώριο της Συνόδου για τα πυρηνικά στη Χάγη, οι ηγέτες της Δύσης, έστειλαν αυστηρό μήνυμα στην πλευρά της Ρωσίας, για τη στάση της στην υπόθεση της Κριμαίας.

Συζήτησαν σοβαρά το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ρωσίας από τους G8, ενώ θεωρείται δεδομένο πως δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στο Σότσι.

Συγκεκριμένα, γαλλικές πηγές αναφέρουν πως αποφασίστηκε να γίνει η συνεδρίαση στις Βρυξέλλες και χωρίς την παρουσία της Ρωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα