@«Λανθασμένοι Πολλαπλασιαστές»

# Δεν έχει κάνει άραγε εντύπωση σε κανέναν… ότι ο «λάθος πολλαπλασιαστής στην «ελληνική συνταγή» αποκαλύφθηκε μετά από παραδοχή του ίδιου του ΔΝΤ; Ή πιστεύετε ότι έχει και το Ταμείο τον «Αλογοσκούφη» του;

# Στην επιστήμη (ευτυχώς) η θεωρία ακολουθεί την πράξη. Βλέπεις τί ισχύει, ποιο είναι το αποτέλεσμα του πειράματος και… θεμελιώνεις τη θεωρία. Ο,τιδήποτε άλλο, δεν είναι επιστήμη.

# Με ευθύνη κυρίως ΔΙΚΗ ΤΗΣ, η Ελλάδα έγινε πειραματόζωο…

Προφανώς ευθύνες προσώπων. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι αυτήν την περίοδο τα «Ειδικά Δικαστήρια» θα αποδειχθούν προς όφελος της χώρας μας. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι ευθύνες (πολιτικές και ποινικές) δεν πρέπει να αποδοθούν όπου υπάρχουν.

# Είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα θα δημιουργήσει… μία θεωρία μόνη της. Την οποία ευτυχώς για το φοιτητή του μέλλοντος δε θα διδάσκει ο ΓΑΠ στα Πανεπιστήμια του κόσμου.

# Η θεωρία αυτή θα μιλά μεταξύ άλλων για μία χαμένη γενιά. Αυτή που σήμερα είναι (πάνω – κάτω) 35-50 χρόνων. Η γενιά που πρόλαβε και ενδεχομένως έζησε στα νιάτα της ημέρες «παχέων αγελάδων», αλλά πλέον καλείται να δουλέψει προκειμένου τα παιδιά της να κληρονομήσουν στοιχειωδώς πρόσφορο έδαφος για να μείνουν και να δημιουργήσουν στη χώρα τους.

# Είναι η γενιά που θα φέρει τη σφραφίδα της «χαμένης», ανεξαρτήτως… του πολλαπλασιαστή της θεωρίας.

# Γιατί, όσο κι αν ακούγεται σκληρό, πολύ μικρή σημασία έχει το «δήθεν λάθος» του ΔΝΤ. Πιθανότατα, μάλιστα, να είδε το φως της δημοσιότητας ως ένα ακόμη όπλο εναντίον της «σκληρής γερμανικής δημοσιονομικής γραμμής».

# Είναι κρίμα (και άδικο για όσους έχουν υποστεί απίστευτες θυσίες προκειμένου… να παραμείνουμε μέρος του πολιτισμένου κόσμου) να χρησιμοπιείται αυτό το λάθος, για δημιουργία εντυπώσεων. Κάποιοι το κάνουν από αφέλεια, κάποιοι από άρνηση να αποδεχθούν την πραγματικότητα και ορισμένοι για πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη.

# Το… αστείο είναι ότι κάποιοι άλλοι θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν τον επόμενο «λάθος πολλαπλασιαστή». Γιατί όταν νομοτελειακά γυρίσει ο τροχός, το παλιό μοντέλο θα έχει επίσης προβλέψει μειωμένη ανάπτυξη σε σχέση με την πραγματική. Ούτε κι αυτό βέβαια θα έχει μεγάλη σημασία.

# Αυτό που έχει σημασία είναι… η θεωρία που θα προκύψει από το πείραμα της Ελλάδας να καταγράψει τους σωστούς «νέους πολλαπλασιαστές» και μόνο μία «χαμένη γενιά». Και κυρίως αυτή η γενιά, να μη μιλά στο τέλος για χαμένη ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα