Κουβέλης: Υπάρχει θέμα συντονισμού της κυβέρνησης

Θέμα συντονισμού της κυβέρνησης θέτει ο Φώτης Κουβέλης, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην εφημερίδα Real News. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κυβερνητικός εταίρος του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, σχολιάζει με νόημα ότι το πρόβλημα

συντονισμού της κυβέρνησης είναι ορατό, και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη συγκρότηση ενός άτυπου οργάνου, το οποίο “θα ενοποιεί επιμέρους πολιτικές αποφάσεις, και θα αντιμετωπίζει ζητήματα διαφορετικών θέσεων”.

Ο Φώτης Κουβέλης αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ: “Η αντιμετώπιση και η διερεύνηση των σκανδάλων είναι αναγκαία και επιβεβλημένη. Το δημόσιο συμφέρον πρέπει να προστατευθεί και η προστασία αυτή συνδέεται αποφασιστικά και με την απόδοση ευθυνών. Και αυτό δεν συνιστά λόγο πολιτικών εξελίξεων και εκλογών.

Είναι διαφορετικό ζήτημα οι πολιτικές ευθύνες. Η προκαταρκτική εξέταση μπορεί και πρέπει να ερευνήσει χωρίς περιορισμούς την όλη υπόθεση. Η καλπολογία και οι αντιπαραθέσεις για τη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί στη Βουλή, όντως δεν τιμούν το πολιτικό σύστημα και την ουσία της πολιτικής”, τονίζει με έμφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα