Κλήσεις Βενιζέλου, Σφακιανάκη και… Λαγκάρντ στην Προανακριτική!

Στη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής συζητήθηκε η λίστα των μαρτύρων που θα κληθούν να καταθέσουν.

Το κλίμα ήταν και πάλι τεταμένο με τους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Δρίτσας, Κοντονής και Κωνσταντοπούλου), που είχαν εκδώσει ανακοίνωση για διαρροή ψεύτικων διαλόγων, να έχουν μια έντονη λογομαχία με το προεδρείο της επιτροπής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ζήτησε να καταθέσει η Λαγκάρντ στην Προανακριτική

έστω και μέσω υπομνήματος. Επίσης η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να καταθέσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κάτι που έχει ζητήσει ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όσον αφορά τη λίστα των μαρτύρων αποφασίστηκε να εξεταστούν τα ίχνη του στικ που περιλαμβάνει τη λίστα Λαγκάρντ από εμπειρογνώμονα και να κληθεί για αυτό τον σκοπό ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης. Παράλληλα, αποφασίστηκε να μοιραστούν αντίγραφα της λίστας στα μέλη της επιτροπή.

Επίσης την Τρίτη θα κληθούν να καταθέσουνο Κώστας Μπίκας, πρώην διοικητής της ΕΥΠ και ο πρέσβης της Γαλλίας Κώστας Χαλαστάνης. Την Τετάρτη θα καταθέσει ο πρώην γ.γ. του ΥΠΟΙΚ, Ηλίας Πλασκοβίτης και την Πέμπτη ο πρέσβης Ηλίας Κλης, ο οποίος μεσολάβησε για να έρθει το στικάκι στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα