Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στην Υγεία

Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα, Δευτέρα και Τρίτη, 17 και 18 Δεκεμβρίου αντίστοιχα ενώ οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν να μη χορηγούν στους ασφαλισμένους επί πιστώσει φάρμακα ζητώντας αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου.

Επίσης από τη Δευτέρα, οι ασφαλισμένοι θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν και τις ιατρικές εξετάσεις τους μετά την επίσχεση των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ

κλινικών και εργαστηριακών ιατρών.

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά διαμαρτυρόμενοι για τη μείωση των αποδοχών τους και την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ του ταμείου τους (ΤΣΑΥ).

Τη Δευτέρα κλείνουν τα ταμεία των νοσοκομείων ενώ την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, καθώς η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), έλαβαν απόφαση να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία θα συμμετάσχει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος .

Αποχή από το πρωινό ωράριο θα κάνουν οι ειδικευόμενοι γιατροί την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα συνεδριάσουν, προκειμένου να αποφασίσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθουν με νέες μετά τις γιορτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα