Κινέζοι και Βιετναμέζοι καλλιεργούσαν κάνναβη στον Μαραθώνα

Μια Σινο-Βιετναμική οργανωμένη εγκληματική ομάδα, που ειδικευόταν στην υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης και την περαιτέρω διακίνηση αυτής, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση, συνελήφθησαν στην Ηλιούπολη και στον Μαραθώνα δύο (2) άνδρες υπήκοοι Βιετνάμ και Κίνας, ηλικίας 51 και 35 ετών αντίστοιχα, καθώς και τέσσερις (4) γυναίκες, τρεις υπήκοοι Κίνας και μία υπήκοος Βιετνάμ, ηλικίας 40, 40, 41 και 41 ετών αντίστοιχα.

Μάλιστα, καλά οργανωμένη φαίνεται ότι ήταν η σπείρα, αφού είχε εγκαταστήσει

στον Μαραθώνα τρία (3) μεγάλα θερμοκήπια, όπου καλλιεργείτο υδροπονικώς η κάνναβη και παράπηγμα όπου διέμεναν οι καλλιεργητές. Σε άλλο χώρο του παραπήγματος είχαν εγκαταστήσει ειδικό εξοπλισμό για την ανάπτυξη των νεαρών φυτών σε γλαστράκια, καθώς και αποξηραντήριο της κάνναβης που καλλιεργούσαν.

Σημειώνεται ότι η καλλιέργεια της κάνναβης γινόταν στα θερμοκήπια παράλληλα με νόμιμες καλλιέργειες (ντομάτες, μελιτζάνες κλπ) που χρησιμοποιούνταν σαν κάλυψη.

Για να καλύψουν τα χρήματα που έβγαζαν από την παράνομη δραστηριότητα τους, τα αρχηγικά μέλη της σπείρας είχαν στην ιδιοκτησία τους Κινέζικο εστιατόριο στην Ηλιούπολη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα