Καταπέλτης τα κατηγορητήρια για τους τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Εγκληματική οργάνωση χαρακτηρίζουν οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου τη Χρυσή Αυγή, στην οποία, όπως λένε, εντάχθηκαν σταδιακά όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση από το 1987, ακόμα και μετά την είσοδό του κόμματος στο Κοινοβούλιο.

Στα κατηγορητήρια που συνέταξαν για την Ελένη Ζαρούλια, Δημ. Κουκούτση, Νίκο Κούζηλο και Μιχ. Αρβανίτη, που πήραν προθεσμίες να απολογηθούν μετά τις εκλογές.

Η

ολιγάριθμη ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών του 1987, μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό υπό την αυτή επωνυμία «ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ -ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» με την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, κατά τα πρότυπα του κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ, αναφέρουν ακόμη τα κατηγορητήρια.

Οι δικαστικοί λειτουργοί αποδίδουν στους βουλευτές το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης στην εγκληματική οργάνωση, ενώ στα κατηγορητήριά τους μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τη δολοφονία Φύσσα, τη δολοφονία Λούκμαν, τις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, τις επιθέσεις στους κοινωνικούς χώρους «Αντίπνοια» στα Πετράλωνα και «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα