Καρύδης: Δεν μπορούμε να κρατάμε μεζούρα για τα ποσοστά

Ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα Fm”, για τις πολιτικές εξελίξεις:

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της παρέμβασης του Δημήτρη Καρύδη:

“Για την Κεντροαριστερά

Καρύδης: Η απόφαση του Ποταμιού – το είπε και ο κ. Βενιζέλος χθες σε μια συνέντευξή στο ΕΘΝΟΣ -να συνεργαστεί, να συμπορευτεί με τους δημοκράτες σοσιαλιστές ––την έκφραση δηλαδή

του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στο Ευρωκοινοβούλιο είναι μια θετική ενέργεια. Η συμπόρευση αυτή μπορεί να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας στην Ελλάδα.
Δημοσιογράφος: Αφού δε θέλει να κάνει παρέα με τα παλιά κόμματα…
Καρύδης: Θα το δούμε αυτό, μέχρι το τέλος. Το σωστό είναι να μην κάνει καθένας αποκλεισμούς για τον άλλον. Αυτό το μήνυμα, εμείς το έχουμε λάβει και γι’ αυτό θέτουμε ξανά στο τραπέζι τη συζήτηση για συνεργασία της Κεντροαριστεράς, χωρίς ηγεμονισμούς, χωρίς λογικές αποκλεισμών. Ελπίζω ότι το πάθημα ορισμένων, να γίνει σε όλους μάθημα. Υπάρχει χρόνος να επανατοποθετηθούν τα πράγματα ,δε μπορεί να διαμορφώνεται η πολιτική ζωή του τόπου με τη λογική ότι αποκλείουμε τον έναν ή τον άλλον. Είναι ένα μήνυμα που οι πολίτες μας έστειλαν με τη ψήφο τους, στις πρόσφατες ευρωεκλογές.
Δημοσιογράφος: Το 8% ήταν ΠΑΣΟΚ ή Ελιά;
Καρύδης: Ήταν μια κοινή προσπάθεια…
Δημοσιογράφος: Η κ. Γεννηματά ήταν πολύ σαφής χθες. Ουσιαστικά είπε ότι αυτό το 8% είναι ό,τι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ, ποιά Ελιά;
Καρύδης: Κανείς δεν μπορεί να κρατάει μεζούρα. Ήταν μια κοινή προσπάθεια 42 ανθρώπων που ήταν στην αιχμή του δόρατος της μάχης, ως υποψήφιοι ευρωβουλευτές και πάρα πολλών χιλιάδων άλλων πολιτών, που ήθελαν να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, το οποίο ήταν ατελές. Θέλει ακόμα μεγάλη προσπάθεια. Πιστεύω ότι δεν πρέπει, να κάνουμε διαχωρισμούς και να μπαίνουμε σε μάχες χαρακωμάτων. Το ουσιώδες είναι, να δούμε το θετικό μήνυμα, να το ενισχύσουμε και επιτέλους να ανταποκριθούμε σ’ αυτό που θέλει μια πολύ μεγάλη μερίδα του λαού που είναι έξω και από τις θριαμβολογίες των «success stories» αλλά και έξω από την καταστροφολογία των αντιμνημονιακών. Τη δημιουργία δηλαδή, της μεγάλης Κεντροαριστεράς, που αν την είχαμε κάνει πράξη τους προηγούμενους μήνες θα ήταν η μια τρίτη ισότιμη πολιτική δύναμη.


Για τις χθεσινές δηλώσεις Σόιμπλε

Καρύδης: Θεωρούμε αυτές τις δηλώσεις υπερβολικές. Πιστεύω ότι με όλα αυτά που έχουμε πετύχει στην οικονομία, με τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός, σε συνάρτηση και με το πολιτικό τοπίο που έχει διαμορφωθεί, στην Ε.Ε, μετά τις ευρωεκλογές, μπορούμε να συνεχίσουμε τη πορεία εξόδου από τη κρίση και τα μνημόνια, δίνοντας βάρος στην ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και τη μείωση της φορολογίας ενώ παράλληλα να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις. Πρέπει να γίνει πράξη, το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης ή ανάκαμψης, στη μεταμνημονιακή Ελλάδα. Πάνω σε αυτό το σχέδιο, είναι ανάγκη, να βρεθούν συνθέσεις και κοινός τόπος για να πάει η χώρα μας μπροστά”.

Keywords
Τυχαία Θέματα