Καρατζαφέρης: Αφού η πολιτική Σαμαρά δεν αλλάζει, να αλλάξουμε τον Σαμαρά

«Η Ελλάδα θα περάσει ακόμα δυσκολότερες στιγμές. Όλα όσα δανειζόμαστε πηγαίνουν στους τόκους και η υγεία είναι στην εντατική, η παιδεία και ο στρατός διαλύεται, νοσοκομεία και σχολεία κλείνουν. Όλα αυτά είναι η αρχή ενός τέλους που πρέπει να προλάβουμε. Και αφού η πολιτική του κ. Σαμαρά

δεν αλλάζει, πρέπει να αλλάξουμε τον κ. Σαμαρά».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης στο Ρ/Σ ΡΑΔΙΟ ΣΑΜΟΣ 102.

Για την αναδιοργάνωση του ΛΑ.Ο.Σ.

Στο χρόνο που ήμασταν εκτός Βουλής, αναδιοργανώσαμε το κόμμα. Έχουμε μια σειρά άξιων στελεχών. Από τα 125 μέλη της Κ.Ε, τα 120 είναι καινούργια πρόσωπα. Το κόμμα πρεσβεύει την ιδεολογία του πατριωτικού παρεμβατισμού και ατενίζουμε με αισιοδοξία και δύναμη το αύριο. Κάθε μέρα που περνάει ο ΛΑ.Ο.Σ είναι και πιο έτοιμος για εκλογές. Έχουμε αξιόλογα στελέχη για να μπουν στη μάχη.

Για τα σενάρια επιστροφής στη ΝΔ

Αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός. Αυτοί θέλουν να κάνουν ένα ευρωπαϊκό κόμμα και να μπουν μέσα το ΠΑΣΟΚ ακόμα και ο κ. Μπίστης, ο κ. Χρυσοχοίδης κλπ. Ένα κόμμα γιαλαντζί. Εγώ έχω άλλη περπατησιά απ’ αυτούς, όπως και το κόμμα που έχω ιδρύσει. Τα περί επιστροφής στη ΝΔ, τα διαρρέουν κάποιοι για να ωφεληθούν πολιτικά. Ούτε ο μαρξισμός του κ. Τσίπρα μπορεί να αποδώσει κάτι στο τόπο. Την εναλλακτική πρόταση την έχουμε εμείς και αυτήν βγάζουμε προς τα έξω.

Αθέτησαν τους όρους που είχα θέσει

Εκείνη την περίοδο οι εταίροι της κυβέρνησης Παπαδήμου αθέτησαν την συμφωνία που είχαμε κάνει για συμμετοχή μου στην κυβέρνηση που έλεγε:

-Όχι σε μειώσεις μισθών και συντάξεων

-Όχι στο ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και

-Όχι σε ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας

Αθέτησαν τον λόγο τους και γι’ αυτό αποχώρησα. Μετά τα ΜΜΕ με αποκάλεσαν «κωλοτούμπα» γι’ αυτό. Αλλά την γλυτώσαμε με ελαφρότερα τραύματα απ’ αυτά που θα αποκτήσει ο κ. Σαμαράς.

Για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ

Το ότι θα έφευγε η ΔΗΜ.ΑΡ από την κυβέρνηση ήταν θέμα χρόνου. Αυτό που με ενόχλησε όμως περισσότερο ήταν τα «ήξεις- αφίξεις» και νομίζω ότι αυτό μείωσε ένα μέρος του εύρους του κ. Κουβέλη.

Για την υπουργοποίηση των δύο τ. στελεχών του ΛΑ.Ο.Σ

Αυτό καταδεικνύει πόσο σοβαρό κόμμα είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. και τι σπουδαία στελέχη μπορεί να βγάλει. Μια ολόκληρη ΝΔ έβαλε για υπουργούς δικά μας στελέχη.

Για πιθανές εκλογές

Ο κ. Σαμαράς θέλει να πάει σε εκλογές με λίστα, αλλά από την άλλη δεν θέλει να χάσει και την «καρέκλα» του.

Για την κατάσταση στο Κοινοβούλιο

Στα 6 χρόνια που είμαστε ως κόμμα στο Κοινοβούλιο, δεν επιτρέπαμε να γίνουν αυτά που γίνονται σήμερα. Υπήρχαν και τότε άγριες κόντρες, αλλά ποτέ δεν φτάναμε σε αυτά τα σημεία. Έπαιζα τον ρόλο του Νέστορα και ηρεμούσα τα πνεύματα.

Για την Χρυσή Αυγή

Η Χ.Α θα πάει ακόμα πιο ψηλά. Μπορεί να βγει και δεύτερο κόμμα. Ο κόσμος θέλει την Χ.Α τιμωρό του πολιτικού συστήματος –με γροθιές- γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι ποτέ κυβέρνηση.

Προτροπή προς το εκλογικό σώμα

Εγώ καλώ τον κόσμο να συγκρίνει τα προγράμματα των κομμάτων. Αυτά που λέγαμε εμείς πριν 6 χρόνια, τα λέει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, για την συμμαχία των χωρών του Νότου. Αυτά που λέγαμε εμείς πριν 15 χρόνια για την ΜΟΜΑ και την ΑΟΖ, τα λέει τώρα ο κ. Καμμένος. Όλοι περπατάνε πάνω στα δικά μας προγράμματα. Και το λέω με παρρησία ότι η χώρα μπορεί να βγει από το τέλμα σε 2 χρόνια με εφαρμογή του δικού μας προγράμματος.

Για πιθανή συνεργασία με Π. Καμμένο

Ο κ. Καμμένος έχει ένα έλλειμμα σοβαρότητας. Τον ξέρω από το ’93 που τον βοήθησα να γίνει βουλευτής στην Β’ Αθηνών. Εντυπωσιάστηκα από την δήλωση του Αμερικανού πρεσβευτή κ. Σπέκχαρτ όταν έλεγε ότι τον παρακαλούσε να τον κάνει υπουργό εθνικής άμυνας.

Για τα κόμματα που ενισχύονται από την Αμερική

Εγώ θα δώσω τα πάντα για την Ελλάδα, χωρίς να εξαρτώμαι από τίποτα και κανέναν. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ελέγχεται από τους Αμερικανούς και φάνηκε αυτό από την περιποίηση που είχε ο κ. Τσίπρας από τους εκεί πρέσβεις, στην επίσκεψή του στην Αμερική. Πιστεύω ότι και ο κ. Μιχαλολιάκος ενισχύεται εκπληκτικά από υπόγειες δυνάμεις της Αμερικής. Άρα οι Αμερικάνοι μπορούν μέσω αυτών να κάνουν ότι θέλουν στην χώρα. Γι’ αυτό και ο κ. Σαμαράς έκανε την τούμπα και παράτησε τους Ρώσους στην μέση και τα έδωσε όλα στους Αμερικάνους, όπως έδωσε στο Αζερμπαϊτζάν τον αγωγό. Η Ελλάδα εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από τους Αμερικανούς που είναι φανερό ότι δεν θα πάρει το μέρος μας σε μια κρίση στο Αιγαίο, αλλά της φιλικής Τουρκίας.

Πρόβλεψη για το μέλλον της χώρας

Πιστεύω ότι μελλοντικά μπορεί να έρθει στον τόπο κάτι το οποίο δεν θα είναι ακριβώς δημοκρατία, χωρίς να είναι απαραίτητα και ερπύστριες. Μπορεί να είναι ένας Περονισμός, ή ένας Τσαβισμός. Ο κόσμος από την άλλη φοβάται πολύ και γι’ αυτό «δεν σηκώνει κεφάλι».

Για την επίσκεψή του στην Σάμο

Θα επισκεφτώ την Σάμο με 5 μέλη του Οργανωτικού και δύο ακόμα συνοδούς.

Θέλω να συγχαρώ τον Δ. Έλληνα για την πολύ καλή αναδιοργάνωση που έχει κάνει στο κόμμα, όχι μόνο στη Σάμο αλλά και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου που έχει αναλάβει.

Keywords
Τυχαία Θέματα