Καλύτερο συντονισμό και… ενημέρωση ζήτησε ο Βενιζέλος από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύσκεψη που είχε στο ΥΠΕΞ με τους υπουργούς και υφυπουργούς που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, έθεσε ως εθνική πολιτική προτεραιότητα την αδιατάρακτη πορεία προς την ολοκλήρωση του προγράμματος και την έξοδο από την κρίση.

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η τετραετία και η προσπάθεια να φτάσει έως το 2016, που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, και υπογράμμισε ότι το ζήτημα

της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αφορά σε πρόσωπα, αλλά στην υποχρέωση των κομμάτων και των βουλευτών για σταθερότητα.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως «εμφυλιοπολεμική» την λογική του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι πηγαίνει στην Ευρώπη για να κάνει ουσιαστικά μια ευρωπαϊκή καμπάνια κατά της χώρας. Ακόμα στηλίτευσε τις αναφορές περί «Τσιριμώκων» τονίζοντας ότι «αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω».

Ως προς το θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι και τα θέματα της διαθεσιμότητας μπαίνουν στο γενικότερο πλαίσιο για τις συζητήσεις και τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, που αφορά και στη βιωσιμότητα του χρέους, τα δημοσιονομικά, και άλλα θέματα που η ίδια η πορεία των πραγμάτων δείχνει ότι θα μπορούσαν να τεθούν εκ νέου στην τρόικα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν αρνούμαστε τις μνημονιακές υποχρεώσεις που έχουμε υπογράψει έως σήμερα, αλλά παράλληλα οφείλουμε να βελτιώνουμε την πορεία των πραγμάτων εκεί που δεν αποδίδουν».

Αναφορικά με τον ρόλο των κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει να υπάρχει συντονισμός και επισήμανε ότι στην κυβέρνηση λειτουργούν όχι μόνο ως υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά και ότι εκπροσωπούν την παράταξη, ενώ ζήτησε να ενημερώνεται ο ίδιος για ευρύτερα πολιτικά θέματα που μπορεί να προκύπτουν, ώστε να επιλύονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα