“Καλύτερα, αλλά πάντα κρίσιμη” η κατάσταση του Μαντέλα

Τα οξύμωρα της Ιατρικής, όταν προσπαθεί να… συνταξιδέψει με την πολιτική. Νέα ανακοίνωση από το γραφείο του Προέδρου της Νότιας Αφρικής Τζέικομπ Ζούμα, αναφέρει ότι η υγεία του ιστορικού ηγέτη της χώρας Νέλσον Μαντέλα παρουσιάζει βελτίωση, πηγαίνει καλύτερα, παραμένει ωστόσο κρίσιμη.

Ο Μαντίμπα κοντεύει να κλείσει δυο μήνες στο νοσοκομείο της Πρετόρια στο οποίο νοσηλεύεται μετά από προβλήματα με το αναπνευστικό του, αντίστοιχα εκείνα

που τον είχαν οδηγήσει και πάλι στο νοσοκομείο στα τέλη του 2012.

Τότε, είχε καταφέρει να ξεπεράσει σχετικά σύντομα το πρόβλημα, και να πάρει εξιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτή τη φορά, η κατάσταση της υγείας του είναι περισσότερο δύσκολη, και έφτασε πολύ κοντά στο “αντίο”, καθώς όπως εκ των υστέρων αποκαλύφτηκε, οι θεράποντες γιατροί του είχαν ενημερώσει την οικογένεια του Νέλσον Μαντέλα ότι η κατάσταση της υγείας του είναι μη αναστρέψιμη, και θα ήταν προτιμότερο να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν έγινε, μιας και κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος απέναντι στην ανθρωπότητα και την Ιστορία, και έτσι οι γιατροί συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του Νέλσον Μαντέλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα