Και πάλι στο τραπέζι η ένταξη των Σκοπίων

Το θέμα της ένταξης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα τεθεί εκ νέου προς συζήτηση στο αυριανό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ. Τουλάχιστον τούτο δήλωσε ο πρωθυπουργός της γειτονικής μας χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι, ερωτηθείς σχετικά με τις προσδοκίες του από το Συμβούλιο, ενώ σημείωσε πως τους τελευταίους έξι μήνες είναι εξαιρετικά προσεκτικός στις δηλώσεις που κάνει, ώστε «να μην επιτραπεί σε οποιονδήποτε που δεν επιθυμεί το καλό της χώρας, να τις χρησιμοποιήσει ή να τις θέσει εκτός πλαισίου». Η Κομισιόν έχει προτείνει συνολικά τέσσερις φορές την έναρξη

των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ με την ΕΕ, τονίζοντας ότι το θέμα της ονομασίας θα ληφθεί υπόψη στα πρώτα στάδια των διαπραγματεύσεων.

Υπογραμμίζεται πως το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας έχει σημειώσει πως η θέση της Ελλάδας παραμένει σταθερή και συνεπής και ότι για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η εκπλήρωση όλων των προϋποθέσεων και κριτηρίων που έχουν τεθεί με ομόφωνες αποφάσεις της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα