Ιστορική συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Πολύ κοντά σε συμφωνία βρίσκονται οι συζητήσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, σύμφωνα με διαπραγματευτές της χώρας.

Η πληροφορία αυτή ίσως και να σχετίζεται με την είδηση του ταξιδιού του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι για την Γενεύη, όπου διεξάγονται οι συνομιλίες μεταξύ των έξι μεγάλων δυνάμεων και του Ιράν όσον αφορά το αμφιλεγόμενο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

“Έπειτα από διαβουλεύσεις που είχε με την επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Κάθριν Άστον και την διαπραγματευτική

ομάδα που βρίσκεται εκεί, ο υπουργός Κέρι θα αναχωρήσει σήμερα για την Γενεύη έχοντας ως στόχο την προσέγγιση μιας συμφωνίας”, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Τζένιφερ Ψάκι.

Στη Γενεύη κατευθύνονται ακόμη οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας για να ενταχθούν στο υπουργικό πλαίσιο των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Οι επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής των δυο ευρωπαϊκών χωρών μεταβαίνουν στην Ελβετία καθώς η Τεχεράνη και οι έξι παγκόσμιες δυνάμεις βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για τα πυρηνικά.

«Ο Λοράντ Φαμπιούς θα μεταβεί στη Γενεύη απόψε για τις συνομιλίες σχετικά μα το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης», δήλωσε γαλλική διπλωματική πηγή. Από την πλευρά του ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλαιμ Χέιγκ ανακοίνωσε στο Twitter ότι όδευε προς τη Γενεύη.

Keywords
Τυχαία Θέματα