Η Τουρκία “ψάχνει” το γράμμα του Γκιουλέν στον Ερντογάν

Τελικά έστειλε ή δεν έστειλε γράμμα συμφιλίωσης στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Φετουλάχ Γκουλέν; Αυτό είναι το νούμερο ένα ερώτημα της ημέρας στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν μίλησε το πρωί σε 45 επιφανείς δημοσιογράφους στην Τουρκία και αρκετοί από αυτούς μετέδωσαν αργότερα, πως ο Τούρκος Πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως δέχθηκε γράμμα συμφιλίωσης από τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει μεγάλη επιρροή στην αστυνομία και το δικαστικό σώμα.

Ακόμη τα

ΜΜΕ τόνισαν πως ο Ερντογάν δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του γράμματος.

Λίγο αργότερα, όμως ήρθε η διόρθωση από την Ένωση των δημοσιογράφων της Τουρκίας, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει πως πιθανότατα κάποιοι παρανόησαν τα όσα είπε ο Ερντογάν.

Επιστολή ίσως λοιπόν να μην υπήρξε, αλλά φαίνεται πως υπήρξε συνάντηση του Γκιουλέν με αξιωματούχο της κυβέρνησης, λεπτομέρειες της οποίας, πάντως, δεν έχουν γίνει γνωστές.

Σε ό,τι αφορά την ομιλία Ερντογάν στους δημοσιογράφους, ο Τούρκος Πρωθυπουργός εξαπέλυσε και νέα επίθεση στους δικαστικούς λειτουργούς της Τουρκίας, οι οποίοι θεωρεί πως έστησαν το σκάνδαλο εντός της κυβέρνησής του, για να δημιουργήσουν πολιτική αστάθεια.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός επανέλαβε ακόμη πως είναι θύμα συνωμοσίας από πολιτικούς αντιπάλους, με τη δικαιοσύνη να έχει ενεργό ρόλο στην όλη υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα