Η πρώτη βιβλιοθήκη χωρίς… βιβλία!

Είναι οξύμωρο να λέμε ότι υπάρχει βιβλιοθήκη… χωρίς βιβλία! Μια βιβλιοθήκη που δεν θα έχει ράφια με πραγματικά βιβλία παρά μόνο υπολογιστές και σκληρούς δίσκους… Ωστόσο στις μέρες μας που η τεχνολογία είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα αυτό είναι εφικτό!

Οι ΗΠΑ θα αποκτήσουν την πρώτη δημόσια e-βιβλιοθήκη που θα περιέχει μόνο ηλεκτρονικά βιβλία και τις απαραίτητες ηλεκτρονικές συσκευές για την ανάγνωση τους.

Αυτή η πρωτότυπη βιβλιοθήκη θα λειτουργήσει από φέτος στην Κομητεία του Μπεξαρ του Σαν Αντόνιο στο Τέξας με την ονομασία BiblioTech!

Η βιβλιοθήκη θα μοιάζει με παραδοσιακή απλά δεν θα περιλαμβάνει ατελείωτους διαδρόμους με βιβλία, για αυτό το λόγο δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω παρά ηλεκτρονικές συσκευές έτσι θα καταλαμβάνει έκταση 460 τετραγωνικών μέτρων.

Οι χρήστες της βιβλιοθήκης θα μπορούν αντί για τα βιβλία να δανείζονται τις ηλεκτρονικές φορητές συσκευές για ένα χρονικό διάστημα ή αν έχουν δική τους συσκευή θα μπορούν να την φέρνουν για να μεταφορτώσουν τα e-books της επιλογής τους. Η επιστροφή των ηλεκτρονικών βιβλίων θα μπορεί να γίνεται και εξ αποστάσεως μέσω του διαδικτύου.

Ωστόσο η βιβλιοθήκη παρέχει στους ενδιαφερόμενους διάφορες πληροφορίες και γνώσεις σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, ώστε να διευκολύνει τη χρήση των ηλεκτρονικών βιβλίων της από όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τους υπολογιστές.

Η βιβλιοθήκη θα συνεργάζεται με πολλούς εκδοτικούς οίκους και άλλους πάροχους ψηφιακού περιεχομένου, ώστε να διαθέτει πολλές χιλιάδες ηλεκτρονικούς τίτλους, προσδοκώντας κάθε χρόνο να εμπλουτίζει την ψηφιακή συλλογή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα