Η πηγή έμπνευσης για τη ζωγραφική του Θέμη Ξυδιά

Οι άνθρωποι, η αύρα, το φως, τα χρώματα, η νοσταλγική διάθεση και η ρομαντική ατμόσφαιρα του Παρισιού αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την ζωγραφική του Θέμη Ξυδιά. Τις εμπειρίες και τις αναμνήσεις του από τα ταξίδια του στην πόλη του φωτός καταθέτει μέσα από τους πίνακες του, στο πλαίσιο της έκθεσης «À la lumière». Πρόκειται για την πρώτη ατομική δουλειά του ζωγράφου που εγκαινιάζεται στις 2 Απριλίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα τέχνης Art Zone

42 (Βασιλέως Κωνσταντίνου 42). Τα έργα του έχουν καθαρά ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και αναπαριστούν καθημερινές σκηνές δρόμου και πορτρέτα. Έντονα χρώματα δημιουργούν, μέσα από ένα παιχνίδι φωτισμών και σκιάσεων, ένα φωτορεαλιστικό αποτέλεσμα. O ίδιος έζησε για αρκετά χρόνια στο Παρίσι και ως επί το πλείστον η θεματική της ζωγραφικής του επηρεάζεται από αυτή τη βιωματική σχέση που είχε με την συγκεκριμένη πόλη.

Η σειρά αυτή των έργων του συνδιαλέγεται με μεγάλα και επιβλητικά πορτρέτα ανθρώπων που έχει συναντήσει στο παρελθόν. Άκρως αποκαλυπτικά, τα γιγαντιαία πρόσωπά του αποπνέουν μια εσωτερική δύναμη, στέκονται ‘γυμνά’ μπροστά στον θεατή και μοιράζονται μαζί του σκέψεις και συναισθήματα. Πρόσωπα μικρών παιδιών, ηλικιωμένα άτομα και άντρες ΄΄μπλέκονται΄΄ με σκηνές της καθημερινότητας, δημιουργώντας έναν διάλογο με αναφορά την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τους προβληματισμούς της.

Γεννημένος στην Αθήνα, ο Θέμης Ξυδιάς σπούδασε οικονομικά και εργάστηκε για πολλά χρόνια σε πολυεθνικές εταιρείες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2008 μετέβη στο Παρίσι, όπου σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών. Μετά από έναν εντατικό κύκλο σπουδών επιστρέφει στην Ελλάδα και από τότε αφιερώνεται στη ζωγραφική. Η τωρινή του έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα