Η Όλγα και η κοινή λογική για τον τουρισμό

Με την εμφάνισή της στην εκπομπή “Πρωινό MEGA” με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τη Ράνια Τζίμα, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έδειξε ότι διακρίνεται από την αίσθηση της “κοινής λογικής” γύρω από τον τομέα που αποτελεί παραδοσιακά τη βαριά βιομηχανία της χώρας, και ειδικά στη δεδομένη, εθνικά δύσκολη συγκυρία, μπορεί να λειτουργήσει ως… βαθιά ανάσα για τα έσοδα του προϋπολογισμού.

Η βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, που στις εκλογές

του 2012 πρωταγωνίστησε σε μια πολιτική έκπληξη στην πρωτεύουσα, καθώς τερμάτισε πρώτη αν και άρτι αφιχθείσα από το Ρέθυμνο, μπροστά από ιστορικά στελέχη της Κεντροδεξιάς όπως τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον Νικήτα Κακλαμάνη και τον Προκόπη Παυλόπουλο, διετέλεσε Τομεάρχης Τουρισμού της Συγγρού στα χρόνια της αντιπολίτευσης, κάτι που της επέτρεψε να αποκτήσει εγκαίρως σφαιρική εικόνα της πραγματικότητας του κλάδου.

Έτσι, δεν δυσκολεύτηκε στη σημερινή τηλεοπτική εμφάνισή της στο “Πρωινό MEGA” να πει μια αυταπόδεικτη αλήθεια. Εστίασε στο γεγονός ότι δεν θα πρέπει να κοιτάζουμε απλώς να πολλαπλαστούν οι ξένοι τουρίστες που θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα, αλλά να δώσουμε έμφαση στο πως θα καταφέρουμε να τους… κρατήσουμε.

Να μείνουν δηλαδή επαρκώς ικανοποιημένοι από τη διαμονή τους στη χώρα μας, τις συνθήκες, τη φιλοξενία και την αντιμέτωπιση, ώστε η Ελλάδα να αποτελέσει και την επόμενη χρονιά πρώτη επιλογή για τις θερινές διακοπές τους.

Μια διαπίστωση κοινής λογικής, από αυτές που συνήθως… προσπερνούν εκείνοι οι οποίοι ασχολούνται με τον χώρο του τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα