Η Ντόρα “σπρώχνει” τη ΝΔ προς το πολιτικό κέντρο

Η Ντόρα Μπακογιάννη οικοδόμησε μια προσωπική πολιτική διαδρομή, η ρητορική των ιδεών της οποίας δεν εστίασε στα… άκρα, αλλά μάλλον επεδίωξε τη σύνθεση των ευρύτερων δυνάμεων του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού.

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών διετέλεσε συνοδοιπόρος του Κώστα Καραμανλή στην υιοθέτηση και επένδυση στη στρατηγική του μεσαίου χώρου και της έκφρασης του πολιτικού κέντρου, που επέτρεψε στη Νέα Δημοκρατία

να εξελιχθεί σε πλειοψηφικό ρεύμα στην ελληνική κοινωνία, τουλάχιστον από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2002 μέχρι και τα τέλη του 2008.

Με συνέντευξη την οποία παραχώρησε σήμερα στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″ και τον Σπύρο Χαριτάτο, η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε ουσιαστικά τη στοχοπροσήλωση της πολιτικής περπατησιάς της Νέας Δημοκρατίας προς το πολιτικό κέντρο και τον μεσαίο χώρο, παραθέτοντας την ίδια στιγμή τις απόψεις της για τις πολιτικές εξελίξεις.

Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης της Ντόρας Μπακογιάννη στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″ και τον δημοσιογράφο Σπύρο Χαριτάτο.

“Δεν έχω δει πολλές καινούριες ιδέες απο “Το Ποτάμι”.Μακάρι να υπάρχει ένας ευρύτερος προβληματισμός και να μπουν νέοι άνθρωποι.

- Τι θα είναι η χώρα μου και ποιός θα προστατεύσει τον Έλληνα πολίτη, αν δεν υπάρχει Ευρώπη.

- Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να απευθυνθεί στον ευρωπαίο κεντρώο και φιλελεύθερο, στις κοινωνικές αρχές του, πολίτη.

- Η Νέα Δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ ακροδεξιό κόμμα και δεν είχε ασπαστεί ποτέ ακροδεξιές λογικές.

- Απο το πλεόνασμα που υπάρχει οφείλουμε να πείσουμε την τρόικα, ότι κάποιο μέρος του, πρέπει να επιστραφεί στην κοινωνία.

- Το πλεόνασμα που προκύπτει από το υστέρημα του ελληνικού λαού είναι υπαρκτό και αποτελεί διαπραγματευτικό όπλο.

- Η υπερφορολόγηση σκοτώνει κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια”.

Keywords
Τυχαία Θέματα