Η λίστα Λαγκάρντ είχε σταλεί για φορολογική χρήση!

Έγγραφο από τη Γαλλία ανατρέπει τους μέχρι τώρα ισχυρισμούς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπως και των Βενιζέλου – Διώτη, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ και την άτυπη διαβίβασή της στην Ελλάδα από τις γαλλικές αρχές.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο παραδόθηκε στις 15 Μαΐου στην επιτροπή της

Βουλής, ωστόσο στα μέλη μεταφρασμένο έφτασε χθες, ξεκαθαρίζει ότι η λίστα δόθηκε με βάση τη «διοικητική συνδρομή» που προβλέπεται στην ελληνογαλλική συμφωνία του 1963.

Μάλιστα, η γαλλική πλευρά τονίζει ότι οι πληροφορίες πρέπει να χρησιμοποιηθούν για φορολογική χρήση!

Δόθηκε δηλαδή επίσημα και μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Σημειώνεται οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Διώτης υποστηρίζουν ότι η λίστα είναι προϊόν υποκλοπής και έφθασε άτυπα και γι’ αυτό δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί για φορολογικούς ελέγχους.

Όμως στο κείμενο ο Διευθυντής, αρμόδιος για φορολογικά θέματα, Ζαν Μαρί Φενέτ, υπογραμμίζει ακριβώς το αντίθετο. «Σας υπενθυμίζω ότι σύμφωνα με το άρθρο 7 της εν λόγω οδηγίας και με τις ανωτέρω παρατεθείσες διατάξεις, οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικές και να μην χρησιμοποιηθούν για σκοπούς μη φορολογικούς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απόδειξη ότι είναι επίσημη διαβίβαση εγγράφου προκύπτει και από το θέμα του εγγράφου του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, το οποίο είναι: «διοικητική συνδρομή προβλεπόμενη στο άρθρο 23 της από 21 Αυγούστου 1963 φορολογικής σύμβασης μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας και στο άρθρο 2 της από 19 Δεκεμβρίου 1977 Οδηγίας 77/799/CEE, όπως αυτή τροποποιήθηκε».

Keywords
Τυχαία Θέματα