Η Κεντροαριστερά… καρδιοχτυπά για τον Παπαδήμο

Η καρδιά της Κεντροαριστεράς χτυπά σήμερα στο… Κεφαλάρι. Εκεί, στα βόρεια προάστια, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, διορισμένος επικεφαλής της κυβέρνησης συνεργασίας ή… ανοχής των πολιτικών δυνάμεων, που διαδέχτηκε στα τέλη του 2011 την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, θα τιμηθεί από τον ΙΟΒΕ.

Μια εκδήλωση που εκ

των πραγμάτων αποκτά πολιτικό περιεχόμενο, από τη στιγμή που το όνομα του Λουκά Παπαδήμου εξακολουθεί να περιλαμβάνεται σε μια σειρά από παραπολιτικά σενάρια και παρασκήνιο, στον χώρο της Κεντροαριστεράς, στο περιθώριο της συρρίκνωσης της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, του κατακερματισμού των δυνάμεών του μετά και από τη δημιουργία της ΡΙΚΣΣΥς, και φυσικά της αγωνίας των… ορφανών του εκσυγχρονισμού, όπως έχουν μείνει ιστορικά καταγεγραμμένα στελέχη που ανήκαν στο περιβάλλον του Κώστα Σημίτη, στα χρόνια της παντοδυναμίας του.

Τι θα κάνει λοιπόν ο Λουκάς Παπαδήμος; Το βέβαιο είναι ότι στον άλλοτε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας ασκούνται πιέσεις για να κάνει το επόμενο βήμα. Ο ίδιος μάλλον διστάζει. Και έτσι, η όποια δυναμική ενός τέτοιου εγχειρήματος έχει υπονομευθεί από πολύ νωρίς. Κάτι που φαίνεται να κατανοεί και ο ίδιος ο τεχνοκράτης άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, που βρέθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας δια χειρός Ανδρέα Παπανδρέου, μετά από πρόταση που είχε κάνει ο τότε “τσάρος” της οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα