Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης και Αλληλεγγύης ξεκίνησε με επεισόδια στην Ισπανία

Τη σημερινή ημέρα είναι προγραμματισμένη, ως γνωστόν, η μεγαλύτερη συνδιοργάνωση απεργίας των Ευρωπαίων εργαζομένων κατά των μέτρων λιτότητας.

Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν ήδη στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ενώ αναμένεται να εκκινήσουν σε λίγο και στις Ισπανία και Ελλάδα. Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Δράσης και Αλληλεγγύης έχει στόχο να πείσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να εγκαταλείψουν

την συνταγή δραστικής μείωσης των δαπανών και των φορολογικών αυξήσεων, ως τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

Λόγω της απεργίας, αναμένεται να νεκρώσουν οι δημόσιες υπηρεσίες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ στην απεργία είναι πιθανόν να συμμετάσχουν και ενώσεις από άλλες χώρες.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα της εφημερίδας „Guardian“, η σημερινή ημέρα ξεκίνησε ήδη με επεισόδια στην Ισπανία, στην πρωτεύουσα της οποίας συγκρούσθηκαν διαδηλωτές με την αστυνομία. Διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να σταματήσουν λεωφορεία που ετοιμάζονταν να εξέλθουν του αμαξοστάσιου. Επεισόδια προκλήθηκαν εξάλλου, τόσο στην Μαδρίτη όσο και στην Μάλαγα ανάμεσα σε απεργούς και απεργοσπάστες.

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων δημοσιοποίησε τέλος δήλωση, σύμφωνα με την οποία: «Δεν μπορούμε πλέον να τα βγάλουμε πέρα. Οι πολιτικές που εφαρμόσθηκαν απέτυχαν. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε άλλη πορεία».

Keywords
Τυχαία Θέματα