Η διακοπή του καπνίσματος μειώνει το άγχος

Το ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία ειναι γνωστό… όμως δεν γνωρίζαμε ότι με την διακοπή του καπνίσματος μειώνεται και το άγχος από την ζωή μας!

To ΒΒC αναφέρει ότι σύμφωνα με μία βρετανική επιστημονική έρευνα, οι καπνιστές που καταφέρνουν να κόψουν το τσιγάρο, νιώθουν στην συνέχεια λιγότερο άγχος στην ζωή τους.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων Κέμπριτζ της Οξφόρδης και του King’s College του Λονδίνου που έκαναν την έρευνα, μελέτησαν περίπου 500 καπνιστές που παρακολουθούσαν προγράμματα διακοπής του καπνίσματος και διαπίστωσαν

ότι τα επίπεδα άγχους στους 68 ανθρώπους που είχαν καταφέρει να κόψουν το τσιγάρο, ήταν σημαντικά μειωμένα.

Μάλιστα η μείωση του άγχους μετά τη διακοπή του καπνίσματος ήταν ακόμα μεγαλύτερη μεταξύ όσων είχαν εξαρχής αγχώδεις και άλλες ψυχολογικές διαταραχές, σε σχέση με όσους κάπνιζαν απλώς από ευχαρίστηση.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι θα πρέπει η μελέτη τους αυτή, να καθησυχάσει όσους καπνιστές φοβούνται ότι αν κόψουν το τσιγάρο, θα αισθάνονται μεγαλύτερο άγχος στην ζωή τους. Αντίθετα, οι επιστήμονες επισήμαναν πως μια τυχόν αποτυχημένη απόπειρα κοψίματος του τσιγάρου φαίνεται να αυξάνει σε μέτριο βαθμό το επίπεδο του άγχους του καπνιστή. Αυτό ισχύει κυρίως για όσους εκ των προτέρων είχαν αυξημένο άγχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα