Η Χίλαρι έχει να οδηγήσει από το… 1996

Twitter@EmOikonomidis

Φέτος θα είναι, λογικά, η χρονιά της. Η Χίλαρι Κλίντον καλείται εντός του 2014 να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για το κατά πόσο θα είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του 2016, με την Αμερική να βάζει στοίχημα ότι η άλλοτε Πρώτη Κυρία και πρώην Υπουργός Εξωτερικών, δεν θα αντέξει στην ανθρώπινη παρόρμηση της αναζήτησης μιας ιστορικής ρεβάνς για την προσωπική ήττα της περιόδου 2007-2008.

Τότε που το Δημοκρατικό Κόμμα, ή μάλλον οι πιο εναλλακτικές

συνιστώσες του, συμπαρατάχθηκαν με τον Μπαράκ Χουσεϊν Ομπάμα, και κατάφεραν να μετατρέψουν τον μέχρι τότε Γερουσιαστή του Ιλινόις σε… Πρόεδρο των ΗΠΑ. Και να το επαναλάβουν το 2012.

Η λογική της “ρεβάνς” από την πλευρά της Χίλαρι ενοχλεί ήδη. Πολλούς. Ακόμη και μέσα στο Δημοκρατικό Κόμμα, που κάθε άλλο παρά πείθονται να ενθουσιαστούν μπροστά στο ιστορικά εκκωφαντικό ενδεχόμενο να παραταθεί η παραμονή των Δημοκρατικών στον Λευκό Οίκο για τουλάχιστον άλλα τέσσερα χρόνια, δηλαδή συνολικά 16. Και να φτάσουν έτσι τους Ρεπουμπλικανούς, με την οκταετία Ρέιγκαν και τα τέσσερα χρόνια του πρεσβύτερου Μπους.

Μέχρι τότε, η Χίλαρι αναλίσκεται σε… δημόσιες σχέσεις και χαλαρές εκμυστηρεύσεις. Όπως έκανε στην εκδήλωση της Εθνικής Αυτοβιομηχανίας, όταν παραδέχτηκε ότι έχει να οδηγήσει από το 1996.

“Πρέπει να ομολογήσω ότι μετανιώνω που δεν οδηγώ πλέον. Έχω να οδηγήσω αυτοκίνητο από το 1996, και αν ρωτήσετε τον Μπιλ, θα σας πει ότι είναι εξαιρετικά χαρούμενος με αυτή την εξέλιξη. Μάλλον το ίδιο συμβαίνει και με τη Μυστική Υπηρεσία, που θυμάται καλά πώς ήταν η τελευταία φορά που οδήγησα αυτοκίνητο”, θυμήθηκε γελώντας η Χίλαρι Κλίντον.

Keywords
Τυχαία Θέματα