Η Αλ Κάιντα κήρυξε τον πόλεμο στην Αίγυπτο (του Σίσι)

Twitter@EmOikonomidis

Η Αίγυπτος, όπως και η Συρία είναι δυο κατεξοχήν χώρες-ρυθμιστές των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την ευρύτερη περιοχή που δικαίως έχει χαρακτηριστή ως βραδυφλεγής βόμβα για τον πλανήτη, με διαρκή επικινδυνότητα.

Γι’ αυτό και δεν ήταν τυχαία η λυσσώδης προσπάθεια βίαιης ανατροπής του καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Δαμασκό, από μια αντιπολίτευση παραδομένη εκ των προτέρων στα χέρια των εξτρεμιστών και των φανατικών της Αλ Κάιντα, όπως δεν ήταν τυχαίο και το

γεγονός ότι η μέσω… social media επανάσταση του λαού της Αιγύπτου κατά του Χόσνι Μουμπάρακ, που καταγράφηκε ιστορικά ως Αραβική Άνοιξη, ακολουθήθηκε από την άνοδο στην εξουσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Δηλαδή της… ΜΚΟ του πολιτικού Ισλάμ, που είχε τις καλύτερες σχέσεις με τη Δύση, κυρίως με την υπερδύναμη στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Στη Συρία, το σχέδιο δεν προχώρησε. Ακόμη κι αν ο Μπασάρ αλ-Άσαντ αποχωρήσει από την εξουσία, αυτό δεν θα γίνει βιαίως και δεν θα σηματοδοτήσει την παράδοση της Δαμασκού στο Ισλάμ. Στη δε Αίγυπτο, ο λαός μιας περήφανης και ιστορικής χώρας έφτασε στο σημείο να ανεχθεί ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, το οποίο… βάφτισε “διόρθωση επανάστασης”, προκειμένου να πανηγυρίσει το ξεδόντιασμα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Στην Αίγυπτο ο πόλεμος συνεχίζεται. Και τον έχει κηρύξει η Αλ Κάιντα σε βάρος του Καϊρου, με φόντο τη διαφαινόμενη εκλογή του στρατηγού Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι στην Προεδρία της χώρας, στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Η τρομοκρατική οργάνωση την οποία ίδρυσε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και βρίσκεται σήμερα στα χέρια του Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, θέλει να σκορπίσει βόμβες στον δρόμο του νέου “Φαραώ”, κατανοώντας ότι ο Σίσι έρχεται για να μείνει, κάτι που θα σημαίνει τον μόνιμο παραγκωνισμό του πολιτικού Ισλάμ και των εξτρεμιστικών ένοπλων συνιστωσών του.

Γι’ αυτό δεν προκάλεσε καμία έκπληξη η ανάληψη από την πλευρά της Αλ Κάιντα της ευθύνες για τις διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο Κάιρο με δεκάδες νεκρούς. Το αντάρτικο του πολιτικού Ισλάμ σε πλήρη εξέλιξη…

Keywords
Τυχαία Θέματα