“Γκάφα” του Reuters με την υποψηφιότητα Σίσι στην Αίγυπτο

Ο στρατάρχης Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου και υπουργός Άμυνας της μεταβατικής κυβέρνησης του Καϊου, είναι σήμερα η ισχυρότερη προσωπικότητα της χώρας, και ο σχεδόν βέβαιος επόμενος Πρόεδρός της, εκλεγμένος από τον λαό.

Μέχρι ωστόσο να το ανακοινώσει και επίσημα ο ίδιος, τα διεθνή ΜΜΕ κινδυνεύουν από… γκάφες, όπως η σημερινή του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters,

το οποίο μετέδωσε συνέντευξη του Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι σε εφημερίδα του Κουβέιτ, στην οποία εμφανίζονταν να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του.

Νωρίτερα ωστόσο, το αραβικό δίκτυο Al Arabiya είχε μεταδώσει τη σχετική διάψευση του αιγυπτιακού Στρατού, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του οποίου, ο δημοσιογράφος της εφημερίδας του Κουβέιτ που πήρε τη συνέντευξη του Σίσι… δεν κατάλαβε ακριβώς τί του είπε ο στρατάρχης.

Φυσικά ο Σίσι θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Αιγύπτου, πιθανότατα χωρίς αντίπαλο, μέχρι να ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του ωστόσο, επιθυμεί να κρατήσει χαμηλό προφίλ και να καταφύγει σε προσεκτικές κινήσεις, ώστε να μην προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των υποστηρικτών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Οι τελευταίοι βλέπουν στο πρόσωπο του Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι εκείνον που ανέτρεψε τον Μοχάμεντ Μόρσι και το καθεστώς του πολιτικού Ισλάμ στην Αίγυπτο, τα συναισθήματά τους λοιπόν κάθε άλλο παρά… αγαθά είναι.

Keywords
Τυχαία Θέματα