Γιατί στο ΝΒΑ δεν κρύβουν τίποτα κάτω από το μαξιλάρι…

«Το ΝΒΑ είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από οποιονδήποτε ιδιοκτήτη, οποιοδήποτε προπονητή και οποιοδήποτε παίκτη»!

Αυτή ήταν η δήλωση του Κομισάριου του ΝΒΑ, Adam Silver, αμέσως μετά την απόφαση του να αποκλείσει διά βίου τον ιδιοκτήτη των Los Angeles Clippers, Donald Sterling, από τη Λίγκα.

Προσέξτε, το ΝΒΑ

πήρε μία τόσο αυστηρή απόφαση, όχι για κάποια δήλωση του Sterling, αλλά για μία ηχογραφημένη συνομιλία του, προϊόν υποκλοπής. Ωστόσο, στη συνομιλία ήταν καταγεγραμμένα ρατσιστικά σχόλια που έκαναν τον γύρο του κόσμου, δημιούργησαν αρνητικό αντίκτυπο για το «προϊόν» που λέγεται ΝΒΑ και δεν υπήρχε άλλη επιλογή, παρά η τιμωρία. Έτσι απλά…

Χωρίς παρασκήνιο, χωρίς παρεμβάσεις υπουργών, χωρίς πολλές – πολλές συζητήσεις. Χωρίς λαϊκά δικαστήρια, χωρίς συλλαλητήρια οπαδών. Όποιος πειράξει το ΝΒΑ, τιμωρείται. Τέλος.

Από τον τελευταίο φίλαθλο μέχρι τους ιδιοκτήτες των ομάδων. Όσα εκατομμύρια κι αν επενδύουν κάθε χρόνο στην ομάδα τους. Δεν ήταν ούτε η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία που το ΝΒΑ απέδειξε πως δεν… μασάει από το ποιον έχει απέναντί του.

Γιατί, αν θες να δημιουργήσεις κάτι μεγάλο ή αν θες να διατηρήσεις ό,τι έχεις χτίσει με κόπο, σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να σπάσεις αυγά. Οφείλεις να κάνεις ό,τι χρειαστεί για να το προστατεύσεις. Από οποιονδήποτε. Όσο ισχυρός κι αν είναι…

Κάτι που φυσικά στην Ελλάδα δεν κάναμε ποτέ. Ούτε στον αθλητισμό, ούτε στην πολιτική ζωή.

Γιατί κρύψαμε πολλές άσχημες συμπεριφορές και καταστάσεις κάτω από το μαξιλάρι μας.

Γιατί είμαστε άτολμοι. Γιατί αποφεύγουμε τις πράξεις και μένουμε στα ευχολόγια. Γιατί φοβόμαστε τις άνωθεν παρεμβάσεις. Γιατί το «αυτοδιοίκητο» είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο.

Γιατί αφήσαμε τα “προϊόντα” μας έρμαια σε Βαρδινογιάννηδες, Μαρινάκηδες, Αλαφούζους, Σαββίδηδες, Μελισσανίδηδες, Αγγελόπουλους και Γιαννακόπουλους…

Κάναμε τους «υπηρέτες» των αθλημάτων, «αφεντικά» τους.

Και κάπως έτσι φτάσαμε να διοργανώνουμε τελικούς μπάσκετ με 300 οπαδούς από κάθε ομάδα, ενώ στο ποδόσφαιρο πανηγυρίζουμε επειδή έπειτα από χρόνια καταφέραμε να δούμε τελικό Κυπέλλου χωρίς σοβαρά επεισόδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα