Για τον Κουβέλη… φταίνε όλοι οι άλλοι. Και ανοίγει τον δρόμο για πρόωρες βουλευτικές εκλογές

Η στάση του Φώτη Κουβέλη από τη στιγμή που επέλεξε να αποσύρει τη Δημοκρατική Αριστερά από την τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι του 2013, έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως. Και πολλοί είναι εκείνοι που εστιάζουν στη στρατηγική του προέδρου της ΔΗΜΑΡ

το σημαντικότερο “πολιτικό πρόβλημα” στον χώρο της Κεντροαριστεράς, εκτιμώντας ότι ο Φώτης Κουβέλης φρενάρει με την άρνησή του την προσπάθεια ανασυγκρότησης και επανασυσπείρωσης του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Με συνέντευξη την οποία παραχωρεί σήμερα στα “Νέα Σαββατοκύριακο”, ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συμπράξει με την “Πρωτοβουλία των 58″, αφήνοντας πλέον αιχμές, εκτός από το ΠΑΣΟΚ και για τον Ανδρέα Λοβέρδο, ενώ την ίδια στιγμή ανοίγει τον δρόμο για τη διεξαγωγή πρόωρων εθνικών εκλογών, λόγω αδυναμίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, το 2015.

Σύμφωνα με όσα λέει στα “Νέα Σαββατοκύριακο”, ο Φώτης Κουβέλης δεν προτίθεται να συναινέσει στην εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραδέχεται ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, συμπληρώνει ωστόσο ότι οι εκλογές θα έρθουν από τη στιγμή που δεν θα αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα