Φίλιπ Ρέσλερ: Δεν παραιτούμαι!

Σε συνέντευξή του στην «Hannoversche Allgemeine Zeitung», ο Philipp Rössler, Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Υπουργός Οικονομίας της χώρας και Πρόεδρος του FDP, απέρριψε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί άμεσα από την ηγεσία του συνασπιζόμενου με την Angela Merkel, συγκυβερνώντος κόμματός του.

«Σε δύσκολες εποχές, είναι σημαντικό να κρατούμε τα νεύρα μας», είπε χαρακτηριστικά. Παραδέχθηκε ακόμα, ότι το FDP βρίσκεται σε δυσχερή

θέση, αλλά, κατά την άποψή του, αυτό συνιστά έναν ακόμα λόγο, που δικαιολογεί την από μέρους του ανάληψη της ευθύνης, «ώστε να οδηγήσει το κόμμα ξανά στην επιτυχία».

Παρά την άνω επίδειξη αποφασιστικότητας, ο Philipp Rössler δεν αποκλείει την πιθανότητα να μην θέσει υποψηφιότητα τον επόμενο Μάιο για την ανανέωση της θητείας του, την ώρα που στελέχη του FDP θεωρούν ότι απειλείται ακόμα και η ίδια η ύπαρξη του κάποτε ισχυρού κόμματος.

Αιτία του συσσωρευμένου προβληματισμού και της δυσαρέσκειας γύρω από το πρόσωπο του Αντικαγκελαρίου αποτελεί το γεγονός ότι το FDP στις περισσότερες δημοσκοπήσεις εμφανίζεται να συγκεντρώνει κάτω από το 5% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ποσοστό που αποτελεί και την προϋπόθεση, σύμφωνα με το γερμανικό σύνταγμα, για την είσοδο στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.

Θυμίζουμε ότι το κόμμα του Rössler, τότε υπό την ηγεσία του νυν Υπουργού Εξωτερικών, Guido Westerwelle, είχε καταλάβει κατά τις εκλογές του 2009 την τρίτη θέση, αποσπώντας το 14,6% των ψήφων. Ακολούθησε μεγάλη πτώση στις δημοσκοπήσεις, η οποία οδήγησε στην αντικατάστασή του Westerwelle από τον Rössler, κίνηση όμως, που δεν απέφερε τα επιθυμητά δημοσκοπικά αποτελέσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα