Εξαγγελία Χαρακόπουλου για τους αγρότες

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε ότι θα επιδοτείται το λογιστικό κόστος για την τήρηση των βιβλίων εσόδων – εξόδων των αγροτών, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η αλλαγή στην φορολόγηση των αγροτών αποσκοπεί στην μείωση της ψαλίδας των τιμών.

«Η αλλαγή στη φορολόγηση των αγροτών εκτός των άλλων έχει σαν στόχο και τη μείωση στις τιμές που τα αγροτικά προϊόντα φτάνουν στον καταναλωτή. Με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, μπορώ να ανακοινώσω σήμερα ότι το λογιστικό κόστος για την

τήρηση των βιβλίων εσόδων – εξόδων από τους αγρότες, θα επιδοτείται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος στο πλαίσιο σύσκεψης για την συμβολαιακή γεωργία.

Μάλιστα πρόσφατα  από το βήμα της Βουλής ο κ. Χαρακόπουλος είχε τονίσει ότι πολλοί παραγωγοί με το δέλεαρ της επιστροφής του ΦΠΑ δέχονται την πρόταση των εμπόρων να γράφουν στο τιμολόγιο ότι πωλούν τα οπωροκηπευτικά τους σε τιμή μεγαλύτερη της πραγματικής. Έτσι ο έμπορος θα μπορεί να δικαιολογήσει την υψηλή τιμή που θα μεταπωλήσει το προϊόν και έτσι αυτό φτάνει ακριβό στο ράφι.

Ο αναπληρωτής υπουργός  τόνισε πως αυτή είναι μία συμφωνία κυρίων με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που παρακάμπτει τους μεσάζοντες και τα καρτέλ και σημείωσε ότι η συμβολαιακή γεωργία μπορεί να συμβάλει στην γεφύρωση του χάσματος των τιμών στο χωράφι και στο ράφι.

Keywords
Τυχαία Θέματα