Σειρήνες πολέμου στο Ισραήλ – Επιθέσεις με ρουκέτες από τη Χαμάς – Ανησυχεί ο ΟΗΕ

Την επιστράτευση 40.000 εφέδρων στρατιωτών επιβεβαίωσε το Ισραήλ, που φαίνεται διατεθειμένο να πραγματοποιήσει χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η είδηση έρχεται λίγες ώρες μετά την επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες στο ισραηλινό έδαφος. Οι δολοφονίες νεαρών και από τις δύο πλευρές τις τελευταίες εβδομάδες έχουν επαναφέρει το πολεμικό κλίμα στην

περιοχή και η κατάσταση μυρίζει… μπαρούτι.

Για το λόγο αυτό δεν είναι λίγα τα αραβικά κράτη που έχουν απευθυνθεί στον ΟΗΕ, προκειμένου να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση. Ο ΟΗΕ από τη μεριά του εκδήλωσε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και καταδικάζει τις επιθέσεις που σημειώνονται και από τις δύο πλευρές.

Το Associated Press μετέδωσε το απόγευμα της Τρίτης πως στο Τελ Αβίβ ακούστηκαν σειρήνες, που προειδοποιούν για νέα επίθεση με ρουκέτες από την πλευρά της Χαμάς.

Φωτογραφίες από το Ισραήλ δείχνουν τον κόσμο να προσπαθεί να προφυλαχθεί από τις ρουκέτες, όταν ακούστηκαν οι σειρήνες.

Έπειτα από τρεις ώρες, περίπου στις 10 το βράδυ (ωρα Ελλάδας) ακούστηκαν και πάλι σειρήνες, ενώ υπάρχουν και αναφορές για εκρήξεις στην Ιερουσαλήμ.

Οι Ισραηλινές Αρχές σημείωσαν μετά την επίθεση πως δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς από τις επιθέσεις με ρουκέτες.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος της Ιερουσαλήμ θέλει να είναι έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο και ζήτησε να προετοιμαστούν ώστε να ανοίξουν άμεσα τα καταφύγια της πόλης, σε περίπτωση που οι επιθέσεις συνεχιστούν.

Ακόμη, ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως σκότωσε 4 άτομα που οπλοφορούσαν και προσπάθησαν να μπουν σε στρατιωτική βάση.

Δυστυχώς, το Ισραήλ απάντησε με νέες αεροπορικές επιθέσεις στη Γάζα, αργά το βράδυ της Τρίτης και σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, έξι Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί.

Keywords
Τυχαία Θέματα